Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
romanul

Adrian Ahriţculesei, primul alpinist român care a reușit să urce pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, la minus 35 de grade.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a anunțat, sâmbătă, că a devenit primul bărbat din România care a urcat pe Mount Sidley (4.285 m), cel mai înalt vulcan din Antarctica. Prin această performanță, românul a încheiat „Circuitul celor 7 vulcani”.

Alpinistul de 38 de ani, din Petroşani este absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara și lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.Profesia lui Adrian este departe de ideea de cucerire a vreunui vârf muntos, dar totuși a reușit „imposibilul”.

„Sunt pregătit fizic şi psihic. Plec spunând un mare ‘Doamne ajută!’ pentru că este nevoie şi de sprijinul lui Dumnezeu în această expediţie. Expediţia pe Mount Sidley este una internaţională pentru că vor mai fi trei alpinişti – din Guatemala, India şi Estonia, care au ca scop să urce pe acest vulcan. Sunt alpinişti cu experienţă, care au cucerit vârfuri de peste 8.000 de metri”, a spus Adrian Ahriţculesei înainte să reușească aceastță performanță.

Sportivul a escaladat vârful Mount Sidley de 4.285 m, în condiţii meteo extreme de dificile, la minus 35 de grade.E a avut cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, cu echipamentul indispensabil pentru a rezista la temperaturile de la Polul Sud.

„Circuitul celor 7 vulcani” presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente, iar Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa, ultimul fiind Mount Sidley – Antarctica (4.285 m).

loading...

Add comment