Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Numele ei este Miruna Duracu și a fost admisă la West Point, cea mai veche academie militară din SUA

Românca Miruna Duracu este viitoare studentă la West Point, cea mai veche academie militară din SUA, locul în care doi președinți ai Statelor Unite au studiat.

Tânăra a terminat Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și a fost admisă la școala din Statele Unite. În luna iulie, viitoarea cadetă urmează să plece în SUA pentru o lună și jumătate de antrenament.

Tânăra româncă a avut un singur vis, să îmbrace uniforma militară. La vârsta de 6 ani, copil fiind, Miruna Duracu a urmărit parada de 1 Decembrie, moment care a inspirat-o în cariera viitoare.

„Noutatea întregii situații mă entuziasmează, dar mă gândesc că va fi ciudat să aud toată lumea din jur vorbind doar în engleză. Cred că o să aibă un impact mare la început pentru mine, gândirea lor fiind diferită față de a noastră. Și mai ales va fi contactul cu sistemul militar, fiindcă o academie este armată adevărată, liceul militar are o parte mai civilă decât o academie. Asta o să-mi dea emoții cel mai mult”, a povestit Miruna Duracu, pentru scoala9.ro.

Miruna Duracu a decis să urmeze o carieră militară după ce a urmărit parada de 1 Decembrie, la vârsta de 6 ani

„Stăteam cu părinții mei și ne uitam la televizor și s-a întâmplat să vedem parada de Ziua Națională a României și am fost impresionată de tancuri, de toți oamenii îmbrăcați în uniformă. Le-am zis atunci părinților că atunci când o să fiu mare eu o să mă duc în armată. Și chiar nu mi-am schimbat decizia. A fost ca o chemare”, a mai povestit adolescenta, conform aceleiași surse.

Ulterior, tânăra elevă a reușit să participe chiar ea, de două ori, la parada de 1 Decembrie. În timpul liceului militar, Miruna a reușit să îşi îndeplinească visul şi de două ori a defilat pe sub Arcul de Triumf.
„Îți amorțește și mână și picior, tot, apoi e și destul de frig, fiind decembrie. Dar merită!”, a povestit tânăra româncă admisă la cea mai veche școala militară din SUA.

West Point a fost înființată în 1802 și este cea mai veche școală militară din SUA, fiind gazdă pentru doi președinți: Ulysses S. Grant și Dwight D. Eisenhower.
Sursa: glasulcetatii.ro/articol/3150/numele-ei-este-miruna-duracu-si-a-fost-admisa-la-west-point-cea-mai-veche-academie-militara-din-sua

loading...

Add comment