Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Povestea unui învingător. De la chirpici și orfelinat, la o afacere de peste 1 milion de euro

Cornel Manaz este un tânăr antreprenor care a reușit să devină un model pentru cei nu au încredere în propriile forțe.Tânărul a crescut fără părinți, la orfelinat, deoacere mama sa l-a abandonat la naștere, iar de tatăl său, nici nu știe nimic.Acesta le-a povestit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava că atunci când s-a înscris la facultate puțini au știut că e orfan și nu pentru că i-a fost rușine, ci pentru că a vrut să reușească prin „ceea ce poate, nu printr-un statut de caz social”.

La vârsta de 12 ani mergea pe la vecini și îi ajuta cu diverse treburi gospodărești pentru a mânca ceva mai bine.Mai apoi, viața lui a început să se schimbe după revoluție, când într-o zi, doi voluntari, familia Ibi și Olaf Lippold din Germania au venit la orfelinat și l-au plăcut atât de mult pe Cornel încât au decis să locuiască împreună o perioadă.Însă când era în clasa a VIII-a, stagiul voluntarilor s-a încheiat.Despărțirea de aceștia a fost foarte grea pentru băiat.În timpul liceului a început să se implice în diverse proiecte sociale pe care tot el le-a demarat.Așa a apărut, de exemplu, campania „Ajută-i să zâmbească”, care sprijinea copiii cu dizabilități din Siret.El îi încuraja pe colegi să doneze cât de puțin pot, iar proiectul există și acum.După liceu a intrat la Facultatea de Științe Economice, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.Iar în ultimul an de facultate, a reușit să-și deschidă o firmă de amenajări interioare.Un an mai târziu a reușit să intre în legătură cu o firmă austriacă și le-a propus acestora să colaboreze împreună.Aceștia i-au spus că nu doresc, însă Cornel le-a lăsat cartea de vizită, iar după aproximativ un an s-au răzgândit și l-au sunat.

„Aveam 1.500 de euro strânşi. Am căutat o maşină potrivită în Germania, am găsit un Mercedes Vito care costa 10.000 de euro. L-am sunat pe neamţ, i-am spus că am un avans de 1.500 şi am nevoie să cumpăr maşina asta. L-am întrebat dacă mă creditează un an. Dacă îmi merge bine, plătesc maşina, dacă nu, i-o restitui şi pierd banii de avans şi ce reuşesc să-i mai plătesc lunar. A zis ok şi am făcut târgul. Am achitat maşina şi am folosit-o până anul trecut, când am donat-o unei familii cu şapte copii”, a povestit Cornel.

Cornel este acum un tânăr antreprenor împlinit, este căsătorit și are o firmă cu 8 angajați, iar firma sa are o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro. Acesta spune că Dumnezeu l-a ajutat și i-a dat mai mult decât poate merita.

loading...

Add comment