Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tibi Ușeriu este foarte aproape de a câștiga „cursa infernului” de la Cercul Polar

Tibi Ușeriu s-a ambiționat foarte tare și a început din nou ultramaratonul Yukon Arctic.El încearcă să-și depășească toate limitele și să parcurgă cei 500 de kilometri de la Cercul Polar.Evenimentul va fi transmis în întregime în timp real pe internet.În cursă au fost înscriși 21 de paticipanți din diferite țări. În competiția cursa Yukon Arctic Ultra au rămas doar Tibi Ușeriu și elevețianul Fabian Imfeld. Dupa patru zile de concurs, Tibi este pe locul doi, foarte aproape de elvețian.

Ultramaratonistul român care a câștigat de trei ori consecutiv una dintre cele mai dure curse, ultramaratonul 6633 Arctic este foarte încrezător că poate și că se va adapta situației, indiferent cât de greu și dificil va fi.Dorința românului dacă va câștiga, este să promoveze cu această ocazie proiectul ″Via Transilvanica″⁣ – o cale de drumeție de 1000 de kilometri, care va lega 10 județe ale țării.Traseul de la Yukon Arctic Ultra este foarte dificil, deoarece e prin păduri și dealuri abrupte.Concurenții îndură temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius și se orientează singuri în sălbăticie. Tibi are ceva probleme cu stomacul, iar la picior a suferit deja o degerătură.

El speră să termine chiar și pe locul 2, după elvețian.Sportivul este singurul român care a participat la Yukon Arctic Ultra.Anul trecut a mers aproximativ 100 de kilometri, după care a fost obligat să renunțe, deoarece în timpul somnului i-au degerat degetele de la picioare.Anul acesta este mult mai optimist, deoarece a reușit să treacă de zona unde a fost nevoit să abandoneze din cauza degerăturilor.

„Fizic si mental e ca o stanca. Vorbeste cu un calm de neinteles pentru noi. Parca acum ar fi pornit in cursa. Incredibil. E decis sa isi joace sansa pana la capat, dar in acelasi timp, de fiecare data cand ne suna, il lauda pe elvetian… Da, este o lupta acolo, dar nu este o lupta intre ei, este o lupta cu ei insisi”, au mai spus cei cu care Tibi Useriu tine legatura zilnic.

Noi îi urăm sănătate, mult noroc și îndemânare lui Tibi Ușeriu și sperăm să auzim zilele acestea că el va fi marele câștigător al ultramaratonului de la Cercul Polar.

loading...

Add comment