Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Știința presupune că oamenii care vorbesc cu străinii sunt mai fericiți

Toată lumea vrea să găsească fericire, iar adevărul amar este că nimeni nu știe cum să o facă exact.Dar datorită oamenilor de știință, există un răspuns la această dilemă.Se pare că discuțiile minore cu persoane pe care nu le cunoști în transportul public sau în alte locuri publice este o modalitate reală și ușoară de a deveni un pic mai fericit.Dacă tu ești cel care evită mereu acest tip de comunicare aparent ciudat, poate fi util să te uiți mai profund la ceea ce specialiștii trebuie să spună aici.Acest studiu te ajută să înțelegi de ce este benefică această conexiune surprinzătoare cu străinii.Și credem că ați putea dori chiar să discutați acest articol cu ​​un străin după ce l-ați citit.

Aceeași poveste se întâmplă zilnic în întreaga lume. Milioane de oameni se grăbesc să muncească, să ajungă la școală sau în orice alt loc de îmbarcare autobuze, metrou și trenuri. Dar chiar dacă oamenii sunt cele mai sociale creaturi de pe planetă acest lucru nu ne împiedică să preferăm singurătatea și să ne ignorăm unul pe celălalt. Chiar și atunci când stăm doar la câțiva centimetri distanță .

Se pare că este un paradox, și nu există nici un paradox pe care ​​oamenii de știință să-l lase neobservat.Cercetătorii Nicholas Epley și Juliana Schroeder au efectuat o serie de experimente pentru a explora această problemă.Când au cerut călătorilor să-și imagineze că vorbeau cu un străin în timpul unei călătorii, oamenii au răspuns că ar putea fi o experiență destul de plăcută.Doar că lor le era prea frică să inițieze o conversație, deoarece ei credeau că nimeni nu ar vrea să vorbească înapoi. Acest fenomen se numește ignoranță pluralistă. Aceasta înseamnă că o mulțime de oameni ar putea dori să declanșeze o conversație, dar ei rămân tăcuți deoarece sunt siguri că alții nu vor să participe.

Dar dacă știau că se înșeală, ar exista mult mai multă fericire în lume , spune același studiu. Și experimentele confirmă asta. În timpul primului lor experiment, Epley și Schroeder au cerut unor călători ai transportului public să vorbească cu cineva care stătea lângă ei. În cea de-a doua parte li s-a spus să se bucure de singurătatea lor, iar în a treia parte au fost instruiți să facă ceea ce fac în mod normal.

Ulterior, tuturor participanților li s-a cerut să completeze chestionare speciale și să-și înregistreze experiența. Ei au observat cât de mult se bucurau de plimbare și cât de productivă au simțit-o. Potrivit rezultatelor, oamenii care au avut o conversație cu un străin au raportat o călătorie mai fericită și o bunăstare mai bună decât cei care au fost instruiți să-și păstreze singuri. De fapt, oamenii singuri au avut cea mai mare experiență negativă.Există o mulțime de studii care confirmă această constatare. De exemplu, acești cercetători au descoperit că oamenii care au vorbit puțin cu un barist într-o cafenea s-au simțit mai fericiți decât cei care se grăbeau și au plecat imediat după ce au primit comanda. Ei au explicat că discuțiile scurte cu străinii creează sentimente de apartenență și de aceea ele duc la o creștere a fericirii.

Deci, noi credem că există o singură concluzie pe care trebuie să o facem acum. Se pare că trebuie să uităm toate prejudecățile pe care le avem față de alte persoane. Dacă simți că vrei să vorbești cu un străin de lângă tine – fă-o. Și asta vă va ajuta pe amândoi să deveniți puțin mai fericiți, măcar pentru moment.

loading...

Add comment