Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ioan-baron

Ioan Baron,pustnicul din Rarău care vindecă oamenii cu ierburile culese din munți

La poalele munților Rarău, în orașul Câmpulung Moldovenesc, trăiește Ioan Baron în vârstă de 68 de ani, un fost mecanic CFR, care s-a retras în munți și a învățaț toate leacurile și ierburile naturii alinând durerile oamenilor.Originar din Iași, și-a lăsat familia și cei doi copii și s-a decis să se concentreze pe ierburile lăsate de Dumnezeu, pentru a ajuta cât mai mulți oameni.Familia totuși i-a respectat decizia. Fiii săi îşi văd de viaţa lor, unul lucrează la penitenciar, iar celălalt lucrează prin străinătate.Inițial, acesta a vrut să se retragă la mănăstire, dar preoții au considerat că nu-i de el viața de monarhie.Acum lumea îl mai cunoște și ca fratele Ioan.

Încă din tinerețe bărbatul era pasionat de leacuri băbești și chiar știa și câteva dintre ele.De-a lungul timpului Ioan a învățat toate locurile unde cresc ierburi de leac în muntii Rarau, multe din ele foarte rare si puternice, cu efecte calmante, plante ce nu traiesc decat aici, în inima bucovinei.Astăzi, el prepară licori, ceaiuri,tincturi și alifii care se folosesc pe post de remedii naturiste pentru a trata diferite afecțiuni.Iarba-tâlharului, papucul Maicii Domnului, pedicuţa sunt doar câteva dintre plantele folosite de Ioan Baron.Ioan merge singur, zile la rand, prin pustietati, zeci si zeci de kilometri, dupa tot felul de buruieni și plante tamaduitoare, pe care le duce apoi in casuta sa din munti si face din ele leacuri pentru oameni.Prima dată le folosește pe propria piele și apoi le dă oamenilor.

Bărbatul este cunoscut sub apelativul „Ioan de la Rarău”.Acesta spune că la el vin tot mai mulți tineri cu tot felul de suferințe psihice, stres și supărări.Îi ține la el în pădure, îi plimbă prin munte, îi hrănește cu ceea ce mănâncă și el și uită de ce au venit.Cand pleacă, îl întreabă pe Ioan ce a făcut că nu-i mai doare nimic.La el vin și medici, oameni cu şcoală, care vor să vadă cum face el bine oamenii.Bărbatul este de părere că 10% reprezintă ceea ce face el, iar 90% e mână lui Dumnezeu.El nu dă verdicte medicale și nu pune diagnostice, ba chiar recomandă oamenilor înainte să-l viziteze să ceară părerea unui medic în legătură cu afecțiunile care le au.Ioan este foarte credincios și îi îndeamnă și pe cei care îi calcă pragul să aibă credință și viață curață.

Omul trăiește simplu, în căsuța lui din munți. El nu vrea sa fie stiut. Vrea sa fie nimeni.Pentru Ioan Baron,”nimic din ceea ce faci nu trebuie sa fie stiut”.

loading...

Add comment