Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Parlamentarii bulgari au renunțat la salarii până la finalul crizei de coronavirus.

Bulgaria înregistrează un număr de 1.348 de cazuri în acest moment și 56 de decese.În timpul sărbătorilor de Paște, 68.552 de persoane au fost oprite la ieșirea din capitala bulgară Sofia, în timp ce încercau să părăsească orașul, fără a putea dovedi călătorii pentru muncă sau îngrijiri medicale.

Între timp, 125.072 de persoane au fost oprite la diferitele puncte de control ale țării. Până în prezent, peste 12.000 au fost amendați pentru încălcarea măsurilor anti-pandemice ale țării, din care 8.703 au fost amendați pentru că nu au purtat măști sanitare obligatorii.Între timp, sediul național care se ocupă de pandemie în Bulgaria, a declarat că creșterea recentă a cazurilor s-a datorat unui număr crescut de persoane care au încălcat regulile, pentru a profita de vremea bună.

Între timp, premierul bulgar Boyko Borissov a reacționat la politica Comisiei Europene de a facilita circulația lucrătorilor sezonieri, numind-o „nedreaptă”. Referindu-se la zborurile charter care duc lucrătorii de sănătate bulgari în Austria, el a spus că, atunci când se întorc, vor aduce contagiune pentru care bulgarii vor plăti prețul.

Partidul guvernant a cerut parlamentarilor din parlamentul Bulgariei să nu iși ia salariile până la sfârșitul stării de urgență. Consensul pentru această acțiune a fost atins după mai multe scandaluri grave.După ce parlamentarii bulgari au obținut o majorare salarială de 2.500 EUR la 1 aprilie, președintele parlamentului Tsveta Karayancheva a explicat că parlamentarii au nevoie de acești bani pentru a dona mai mulți săracilor.În final, parlamentarii bulgari au renuntat la salarii pana la finalul crizei de coronavirus.

Autoritățile bulgare au prelungit și ei starea de urgență COVID-19 până la 13 mai.De asemenea, premierul Boyko Borissov a scris pe pagina sa de socializare că distanțarea socială este singura măsură eficientă împotriva pandemiei. Bulgaria va acorda împrumuturi fără garanții fără dobândă de până la 1.500 BGN (760 EUR) pentru toți lucrătorii care sunt în concediu neplătit din cauza stării de urgență, ceea ce reprezintă 120 € mai mult decât salariul brut brut al țării.De asemenea, statul va plăti 60% din salariile angajaților companiilor care au fost forțate să își închidă temporar afacerile în urma ordinelor ministerului sănătății. Pachetul de ajutor inițial a fost stabilit la aproximativ 2,3 miliarde de euro, suma pe care premierul Boyko Borissov a prevăzut-o poate fi insuficientă.

loading...

Add comment