Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiu: Mamele cicălitoare cresc fete de succes

Este adevărat că orientările pentru creșterea unui copil de succes nu există de fapt. Cu toate acestea, Ericka G. Rascon-Ramirez, profesor la Universitatea Essex, a efectuat un studiu care a arătat că mamele solicitante reușesc să crească fiice cu adevărat de succes. Prin urmare, femeile de succes au mame cicălitoare.Iată care sunt argumentele acestei cercetări.

Uneori, adolescenții se simt supărați de mamele lor, deoarece nu-i lasă să iasă cu prietenii, îi forțează să spele vasele și să ducă gunoiul. Ei chiar se simt geloși pe mamele prietenilor lor care sunt mișto și lipsite de griji. Dacă după o altă ceartă auziți din nou și din nou, „Îmi vei mulțumi mai târziu!” Pregătește-te să fii surprins – mama ta chiar are dreptate.

Ph.D. candidata, Ericka G. Rasсon-Ramirez, a efectuat cercetări care a cuprins 15.000 de elevi de la 13 la 14 ani. Timp de 10 ani, a studiat experiențele adolescenților, a colectat datele și le-a analizat. Pe baza rezultatelor obținute, Ericka a ajuns la concluzia că mamele puternice, cicălitoare și stricte cresc copii care reușesc mai repede în viață decât copiii mamelor amabile.De asemenea, a descoperit că aproape toți oamenii de succes au mame cicălitoare și solicitante. Se dovedește că cea mai scurtă cale spre succes este prin acest mod.

Acest studiu nu s-a concentrat pe mame care își închid fiicele acasă, le controlează fiecare mișcare, le interzic totul sau folosesc abuzuri fizice sau psihice pentru a-și controla copiii. O „mamă cicălitoare” este doar o mamă care oferă în mod constant instrucțiuni cu privire la luarea deciziilor viitoare, avertizează despre sarcină și căsătorie prematură, dă sarcini și cere ajutor cu treburile gospodărești; controlează timpul copiilor lor și are mari speranțe pentru viitorul copiilor lor. În general, aceste mame fac tot ce urăsc majoritatea adolescenților.

Profesorul a explicat că mamele stricte sunt foarte solicitante în ceea ce privește procesul educațional al copiilor lor, insistă să obțină note mai mari și își fixează așteptări ridicate. Adesea își exprimă opiniile cu privire la acest lucru copiilor lor.Astfel de copii devin mai încrezători în sine și mai persistenți în viitor .

Aproape toți copiii de mame stricte obțin o educație perfectă și un loc de muncă bun. Mai mult, astfel de oameni sunt capabili să accelereze evoluția lor în carieră. Ericka a explicat că recomandările părinților influențează întotdeauna luarea deciziilor copiilor lor, chiar dacă deseori refuză să o accepte.

Dacă o fiică își aruncă ochii și fundalurile în timpul unui argument, știe că mama ei vrea tot ce este mai bun pentru ea. Mamele repetă deseori aceleași informații care rămân în creierul unui adolescent. Deci, în viitor, o fiică are mai multe șanse să asculte sfaturile mamei ciicălitoare.„În multe cazuri, reușim să facem ceea ce credem că este mai convenabil pentru noi, chiar și atunci când aceasta este împotriva voinței părinților noștri”, a spus Rascon-Ramirez. „ Dar oricât de greu am încercat să evităm recomandările părinților noștri, este probabil ca aceștia să ajungă să influențeze în cele din urmă alegerile noastre ”.

Toți părinții, mai devreme sau mai târziu, se întreabă: „Cum cresc un copil? Ce este mai bine: un morcov sau un băț?” Dacă copiii sunt crescuți prea aspru, se distanțează și încep să mintă, pentru că le este frică să spună adevărul. Acest lucru se întâmplă atunci când părinții cer ca copilul lor să fie perfect sau să insiste asupra ascultării neîndoielnice. Este o idee proastă să bazăm o relație cu copiii pe frică. Este important să găsiți linia dintre comunicarea deschisă, atenția părinților și standardele ridicate .

loading...

Add comment