Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O elevă româncă în vârstă de 17 ani a câștigat locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

La doar 17 ani, Amina Abu Shanab, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a câştigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.Evenimentul trebuia să aibă loc în localitatea Egmond aan Zee din Olanda, dar din cauza pandemiei de coronavirus, s-a desfășurat în mediul virtual.Prima ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete a avut loc în anul 2012, iar în anul 2016, aceasta s-a desfăşurat la Buşteni în țara noastră.

Tânăra româncă care se poate lăuda cu medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete a participat alături de încă trei eleve românce, Diana Ţolu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Alexandra Timofte de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi respectiv Lucia Rîşnoveanu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.Din fericire, toate reprezentantele României au reușit să câștige medalii la această competiţie.

Competiția a durat trei zile, timp în care Amina a obținut 39 de puncte și s-a clasat pe primul loc.Alexandra Timofte a obținut 29 de puncte și medalia de aur. Diana Ţolu a obţinut o medalie de argint, cu 23 de puncte, iar Lucia Rîşnoveanu a câştigat o medalie de bronz cu un total de 17 puncte.

În ceea ce priveşte clasamentul general pe ţări, România s-a plasat pe locul trei, cu 108 puncte.Primele două locuri fiind ocupate de Rusia care a obținut un punctaj total de 128 de puncte și Serbia, cu un total de 118 puncte.Punctajul total a fost calculat prin adunarea punctelor obţinute de fiecare reprezentantă a unei ţări.

Țara noastră se poate mândri cu elevi olimpici care au obținut până acum rezultate foarte bune atât la olimpiadele de la noi, cât și la cele din alte țări. Tineri, frumoși și deștepți, recompensați cu premii pe măsură.Știm că aceste medalii ascund în spatele lor ore în șir de muncă grea și multă pregătire. Noi dorim să-i felicităm pe această cale pe toți românii noștri participanți și să le urăm succes în continuare.De aceea, este foarte importanță investiţia în educație, în țara noastră, deoarece ea reprezintă investiţia în viitorul acestei ţări. Acești tineri olimpici sunt o mândrie pentru țara noastră!

loading...

Add comment