Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Avertismentul unui MEDIC PEDIATRU: Opriți-vă copiii până-n 12 ani să mai folosească aceste dispozitive electronice

Un medic terapeut pediatru a atras atenţia, într-o postare pe blogul său, despre pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane, tablete sau alte gadgeturi.

Chris Rowan enumeră motivele pentru care cei mici ar trebui ţinuţi departe de dispozitivele electronice:

Creşterea rapidă a creierului

Între zero şi doi ani, creierul copilului îşi triplează dimensiunea după care continuă să se dezvolte rapid până la vârsta de 21 de ani. Dezvoltarea creierului în acea perioadă de formare este determinată de stimulii din mediul înconjurător sau de lipsa lor. Stimularea provocată de supra-expunerea la tehnologie (telefoane, internet, tablete sau TV) este asociată cu deficit de atenţie, întârzieri cognitive, probleme de învăţare, impulsivitate crescută şi o abilitate mai mică de autocontrol.

Dezvoltare întârziată

Folosirea tehnologiei restricţionează mişcarea, lucru care poate duce la o dezvoltare întârziată, notează Chris Rowan. Unul din trei copii intră acum în sistemul educaţional cu astfel de probleme care le afectează rezultatele la şcoală. Mişcarea îmbunătăţeşte atenţia şi abilitatea de a învăţa.

Obezitate epidemică

Televizorul şi jocurile video sunt legate de creşterea numărului de copii obezi. Copiii cărora li se permite să aibă un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe şanse de a deveni obezi.

Privarea de somn

Aproape 60% dintre părinţi nu îşi supraveghează copiii când aceştia folosesc diverse tehnologii şi 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare. Tot 75% dintre copiii cu vârste de 9 – 10 ani suferă de lipsa somnului, lucru care le influenţează negativ rezultatele de la şcoală.

Boli mintale

Folosirea în exces a tehnologiei este unul dintre factorii care provoacă depresie, anxietate, deficit de atenţie, autism, tulburare bipolară, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

Agresivitate

Conţinutul media violent poate provoca agresivitate. Copiii mici sunt din ce în ce mai expuşi la violenţa fizică şi sexuală din media din zilele noastre. Rowan dă exemplu jocul Grand Theft Auto V care ilustrează crime, sex, viol, tortură şi mutilare.

Demenţă digitală

Conţinutul media de mare viteză poate contribui la deficitul de atenţie, la scăderea puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare. Copiii care nu pot fi atenţi, nu pot învăţa.

Sursa: https://renasterea.ro/avertismentul-unui-medic-pediatru-opriti-va-copiii-pana-n-12-ani-sa-mai-foloseasca-aceste-dispozitive-electronice/

loading...

Add comment