Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Top 10 cele mai mici țări din lume care nici nu știai că există

Există peste 200 de țări în lume și suntem siguri că ați auzit de fiecare dintre ele cel puțin o dată. Dar există state și teritorii pe planeta noastră de care niciodată nu am știut că au existat. Acestea ocupă o zonă super mică, iar unele dintre ele sunt locuite de doar câteva familii.În continuare vom prezenta o listă cu primele zece țări cu o populație mai mică decât cea a unui oraș mijlociu sau chiar a unui mic sat.

1. Palau.


Republica Palau este o țară insulară formată din peste 300 de insule de diferite mărimi. Palau este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ: pădurile sale tropicale sunt pline de plante și păsări unice, iar apele sale teritoriale sunt populate de 130 de specii de rechini. Dar cea mai remarcabilă priveliște din țară este lacul , cu peste 2 milioane de meduze în el.

2. Niue.


Niue este un stat insular în Oceania. În ciuda viziunilor cu adevărat uimitoare, turismul nu este popular acolo. Prin urmare, țara depinde foarte mult de ajutorul străin, în special din Noua Zeelandă. Capitala este doar un sat mic, cu o populație de mai puțin de 600 de persoane. Dar insula are propriul aeroport și un supermarket real – unul și singurul în întregul stat.

3. Sfântul Kitts și Nevis.


Statul este format din două insule: Saint Kitts și Nevis. Una dintre principalele surse de venit este programul de cetățenie economică care permite oricui are cel puțin 250 000 de dolari să investească în industria locală de zahăr și să obțină astfel statutul de cetățean al Sf. Kitts. O altă modalitate de obținere a cetățeniei este de a achiziționa o proprietate în valoare de cel puțin 400.000 de dolari pe oricare dintre cele două insule.

4. Principatul râului Hutt.


Principatul Râului Hutt este o micronă situată în provincia cu același nume din Australia. A fost înființată de Leonard Casley, care și-a declarat ferma ca fiind un stat nou și independent. Deși țara nu este recunoscută de niciun stat, ea are totuși o monedă proprie, ștampile și pașapoarte. În diferite părți ale principatului, turiștii pot vedea busturile Alteței Sale Regale, Printul Leonard I al lui Hutt.

5. Tuvalu.


Tuvalu este una dintre cele mai mici și mai sărace țări din lume. Situația economică a statului ar putea fi și mai dezastruoasă dacă nu ar fi fost acordat lui Tuvalu domeniul tv , care anual aduce milioane de dolari în bugetul țării.

6. Nauru.


Nauru este cea mai mică republică independentă și cel mai mic stat insular de pe planeta noastră. Nauru nu are nici capital oficial, nici sistem de transport public, iar 25 de mile de drumuri sunt folosite de localnici care conduc vehiculele lor private. Problemele de mediu fac republica foarte nepopulară în rândul turiștilor. Un alt „record” al Nauru este numărul de persoane obeze: rata obezității în țară este mai mare de 70%.

7. Principatul Seborga.


Această micronație pe teritoriul Italiei este condusă de nemulțumirea Sa Marcello I. Principatul Seborga este de fapt un sat cu același nume, lângă granița cu Franța. Statul nerecunoscut are o armată care cuprinde trei persoane: ministrul apărării și doi polițiști de frontieră.

8. Republica Molossia.


Republică Molossia este o micronație fondată de Kevin Baugh, aflată în Nevada, Statele Unite ale Americii. Populația sa este formată din domnul Baugh, familia sa, 3 câini, 1 pisică și 1 iepure. Molossia are propriul său imn național, emblema națională și steagul național. Ei au chiar pedeapsa cu moartea pentru crime deosebit de grave. Ea emite propriile pașapoarte și chiar are un program spațial. În mai 2017, Republica a împlinit 40 de ani.

9. Principatul Sealand.


Starea nerecunoscută a Sealand este o platformă maritimă situată la 6 mile de coasta Marii Britanii. Sealand este guvernat de un regent autoproclamat, iar oricine poate deveni un conte, baron sau chiar un duce: se poate cumpăra un titlu nobil pentru câteva sute de lire sterline pe site-ul statului.

10. Suita militară suverană a Maltei.


În afară de orașul Vatican, există un alt stat mic pe teritoriul Romei, numit Ordinul militar suveran al Maltei. Suprafața sa este de 0.012 km și ocupă trei clădiri, dintre care două sunt situate în Roma și a treia pe insula Malta. Țara are propria monedă, ștampile, site-ul web , numere de mașini și pașapoarte.

loading...

Add comment