Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Disperarea românilor plecați în Germania,la cules de sparanghel:„Săpunul este limitat.Vrem acasă,nu vrem să murim aici pe capete”

Românii care au plecat în Germania, la cules de sparanghel spun că angajatorii lor nu respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și nici măcar nu li se pune la dispoziție săpun.

Mai multe familii din Suceava au plecat la cules de sparanghel în Germania, pentru a putea câștiga un ban cinstit în această perioadă grea.Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.Aceștia spun că sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit de Covid-19 un bărbat de 57 de ani și se plâng de condițiile în care muncesc.Ba mai mult, spun că li s-a transmis ca, în cazul unor controale, să spună că totul este în regulă.

„Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit pentru Monitorul de Suceava, o femeie plecată la cules de sparanghel.

Tot femeia a spus că în ferma în care lucrează sunt circa 500 de muncitori, cei mai mulți din județul Suceava și că aceștia stau câte 4 sau 5 într-o cameră, dar la început au stat și câte 7, astfel încât pericolul de transmitere a bolii a fost și rămâne unul major pentru ei.Nu li se pune la dispoziție săpun, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori.

„Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem… Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

loading...

Add comment