Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Norvegia este prima țară care interzice tăierile de copaci

Norvegia este prima țară din Europa care interzice defrișarea pădurilor.Deși nu face parte din statele membre UW, Norvegia luptă împotriva despăduririlor alături de țări precum Germania și Marea Britanie.

În fiecare zi, în lume, sunt defrişate aproximativ 13 milioane de hectare de pădure.Defrișarea este o problemă cu care țara noastră se confruntă tot mai des și care distruge încet încet mediul înconjurător.Apar schimbările bruște de climă și poluarea aerului.De asemenea,defrișarea copacilor de pe malurile cursurilor de apă, creşte şi riscul inundaţiilor.Alte efecte negative includ eroziunea solurilor, aparitia de alunecari de teren si modificari in miscarea curentilor de aer.

Încă din anul 2008, statul norvegian și-a demonstrat devotamentul pentru un mediu mai curat, dând 1 miliard de dolari Braziliei pentru a lupta împotriva despăduririi pădurii tropicale din zona Amazonului.În Norvegia a fost propus un proiect de lege care interzice vânzarea de autovehicule alimentate cu combustibili fosili din anul 2025.În anul 2019, Albania a interzis și ea tăierea pădurilor timp de 10 ani, deoarece această țară se confruntă cu o catastrofă ecologică.

Printre efectele negative ale defrișării este și distrugerea habitatului a milioane de specii de flora si fauna.Plantele și animalele terestre care trăiesc în păduri, nu pot supravietui distrugerii caselor lor.

Între 120.000 şi 150.000 de km pătraţi se pierd anual prin despădurire, adică echivalentul 48 de terenuri de fotbal, în fiecare minut.Din păcate, o astfel de lege precum cea din Norvegia ne-ar putea salva și pe noi de defrișare.România se confruntă de multă vreme cu această problemă.Defrişările îi afectează pe oameni în mod direct. Ele afectează apa pe care noi o bem. Afectează pădurile în care oamenii culeg ciuperci sau fructe de pădure sau în care se recreează în timpul liber.Este foarte trist, dar adevărat..Aproape 400.000 de metri cubi au fost tăiaţi, într-un singur an, din cele 13 parcuri naţionale ale României.Marea Britanie, Franța și Germania cer în mod expres Comisiei Europene să treacă la aplicarea unor măsuri dure pentru a opri defrișările până la sfârșitul acestui an.În 2017 a fost făcută o aplicație numită „Inspectorul Pădurii”, care permitea oricui să poată verifica legalitatea unui transport de lemne și putea raporta la poliție potențialele ilegalități, însă a fost blocată și nu mai poate fi folosită.

loading...

Add comment