Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tatăl care crește 2 copii premianți într-un grajd

Un bărbat din județul Sibiu este tată a doi copii premianți crescuți într-un grajd.Bărbatul în vârstă de 37 de ani, deși este pensionat de boală în urma unui accident vascular, el lucrează cu jumătate de normă pentru a avea cu ce să-și hrănească copiii.Mama lor i-a părăsit în urmă cu 8 ani. Cei doi copii, Nicoleta și Andrei sunt foarte buni la școală, Nicoleta este în clasa a VI-a, iar fratele ei, în clasa a III-a.Andrei are doar calificative de „Foarte bine”, iar Nicoleta are media peste 8.Băiatului îi place foarte mult matematică și visează la o carieră în matematică, iar Nicoletei îi place muzica și desenul.

Familia locuiește într-o cămăruță amenajată într-un grajd, pe un câmp.Terenul unde este cămăruța este a unui văr al bărbatului.În urmă cu 5 ani, Dan, tatăl copiilor a suferit un accident vascular și nu a mai putut munci, iar ei au fost nevoiți să trăiască toți 3 doar din ajutorul social primit, în valoare de 270 de lei pe lună.De multe ori, când nu aveau bani de mâncare, mâncau la cantina săracilor. Anul trecut, Dan a reușit să-și facă o pensie de invaliditate în valoare de 400 de lei pe lună, cu drept de muncă de 4 ore.De aceea, s-a angajat la o croitorie, unde câștigă încă 500 de lei, pentru a putea să-și crească copiii și să le poate cumpăra mâncare.

Nu au baie, nu au apă caldă, nu au frigider, televizor sau aragaz.Cămăruţa din grajd nu e mare, încap doar două paturi, două dulapuri, o masă și o sobă.Până în 2016 stăteau cu lumânare, abia acum au tras un fir de curent, 12 volţi, cât să fie un pic de lumină doar pe mijlocul cămăruţei.

„Temele încercăm să le facem ziua. Dacă ne apucă seara, tragem masa în mijloc, sub bec, şi facem teme acolo”, spune Nicoleta, fetița de 13 ani.

„Ei sunt totul pentru mine, altceva nu am în afară de copii, absolut nimic.Vreau să fie sănătoși, să crească mari și să învețe cât mai bine la școală, să aibă o meserie.Și dacă îi văd pe ei bine, nu mai contează nimic”, a povestit tatăl copiilor.

loading...

Add comment