Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Luxemburg va fi prima țară din lume cu transport public gratuit

Călătorii din Luxemburg vor beneficia de acum de transport în comun gratuit.Această decizie a fost luată pentru a ajuta persoanele cu venituri mai mici și pentru a descuraja circulația cu mașinile personale.Viața pentru unele persoane este destul de costisitoare raportată la salariul de bază.De aceea, oamenii vor fi deschiși la a face economii.În prezent, în Luxemburg, țară cu 610.000 locuitori, cel mai comun mijloc de transport folosit este automobilul.

Autoritățile au eliminat tarifele pentru trenuri, tramvaie şi autobuze.De gratuitate vor beneficia atât rezidenții, precum și persoanele care fac naveta zilnic traversând granița în Germania, Belgia şi Franţa, dar și în jur de 1,2 milioane de turiști care vizitează anual Luxemburgul.Înainte, abonamentul anul costa 440 de euro.

„Principalul motiv este să avem o calitate mai bună a mobilităţii, apoi este vorba şi despre problemele de mediu”, a spus ministrul Transporturilor, Francois Bausch.

„Este în primul rând o măsură socială. Obiectivul este să stopăm adâncirea faliei dintre bogați și săraci. Pentru oamenii cu salarii mici, cheltuielile cu transportul contează. Deci, este mai ușor să facem transportul public gratuit pentru toată lumea”, a mai spus Bausch.

Luxemburg a devenit la ora actuală prima țară în care transportul public este gratuit.Câteva oraşe europene au făcut astfel de experimente în trecut, pe termen scurt, între ele aflându-se Tallinn, capitala Estoniei.Acum guvernul plănuiește să investească în continuare mult mai mult în infrastructura transportului în comun: modernizarea liniilor de cale ferată, conexiuni mai bune cu liniile de transport în cazul navetiștilor, precum și conexiuni mai bune între trenuri-tramvaie-autobuze.

Luxembourgul este o combinație magică de vechi și modern, combinat cu simplitate și lux.Este un amestec interesant de istorie, cultură, artă și peisaje naturale.Este o țară situată în vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Desi are o istorie tumultoasa, cu razboaie si victorii, astazi Luxemburg este un taram linistit, plin de pace, care incanta prin natura sa bogata si prin atractiile turistice pline de istorie si cultura, cu influente germane ce se simt la tot pasul.Merită vizitat dacă planificați un city break de câteva zile.Cu siguranță veți rămâne plăcut impresionați.

loading...

Add comment