Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fata de la țară care a spart toate barierele. Maria a luat Evaluarea Națională cu 10!

În județul Iași, 46 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Naţională. Dintre aceștia, un singur copil provine din mediul rural, restul sunt „de la oraș”. O cheamă Maria-Elisabeta Baltag și este mândria Școlii Profesionale din Cozmești.

A absolvit opt clase cu media generală 10, iar la Evaluarea Naţională nu putea obține altă notă decât… 10, evident! Maria este singurul elev din mediul rural ieşean care a reuşit o asemenea performanţă. Care sunt secretele ei? Perseverenţa şi încrederea în sine, mărturiseşte fata.

„Pentru a obţine aceste rezultate, am învăţat în mod constant pe parcursul tuturor anilor de şcoală şi am avut parte de profesori dedicaţi care s-au implicat cu adevărat în pregătirea mea şi a colegilor mei. Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor profesorilor”, a spus Maria-Elisabeta Baltag pentru adevărul.ro.

Maria a reușit cu ajutorul perseverenţei şi mai ales a încrederii în sine. Spune că nu s-a simțit „descurajată de faptul că sunt din mediul rural. Consider că şi un elev de la ţară poate obţine rezultate la fel de bune ca şi elevii din mediul urban. Am avut mereu curajul să pun întrebări şi să clarific orice lucru neînţeles”.

Despre testele de la Evaluarea Națională, doar proba de matematică i-a dat ceva bătăi de cap, după cum recunoaște: „Mi-a fost puţin teamă la matematică, dar nu pot spune că mi-a dat bătăi de cap vreun subiect. Am alocat destul de mult timp pregătirii pentru Evaluarea Naţională, dar am putut să mă implic şi în alte activităţi. Familia mi-a fost mereu alături, iar mama a fost cea care m-a susţinut în toate activităţile mele şcolare şi extraşcolare”.

Maria, fata de 10 de la țară, vrea să lucreze în presă
În privința viitorului, Maria știe că vrea să lucreze în presă. Deocamdată, însă, oscilează între Colegiul Naţional Iaşi şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„Cunosc elevi care au terminat aceste licee şi au fost multumiţi. Vreau să urmez un profil de matematică-informatică deoarece consider că îmi va fi mai uşor să urmez o facultate în orice domeniu. Pe viitor vreau să rămân în ţară deoarece consider că şi aici mă pot dezvolta şi pot contribui la viitorul ţării mele”.

Ludmila Lipcanu Diaconu, diriginta Mariei, are numai cuvinte de laudă despre fosta ei elevă: „Maria este cel mai bun exemplu că învăţământ de calitate se poate face oriunde, trebuie doar să-ţi doreşti acest lucru. Ea este un copil foarte inteligent, căruia i-a plăcut dintotdeauna să scrie şi să citească. Pentru Maria, cel mai frumos cadou este o carte. Cu siguranţă bagajul ereditar şi-a spus cuvântul, însă coroborat de dragostea ei de carte, ambiţia, perseverenţa şi munca depusă în toţi anii de şcoală. Pe noi, profesorii, ne-a făcut mândri şi ne place sa credem ca fiecare a contribuit, într-o mai mică sau mai mare măsură, la această realizare a ei”.

loading...

Add comment