Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Izolarea prelungită poate să omoare bătrânii mai mult decât coronavirus.Sau asta se doreşte”

Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog și psihiatru cunoscut în România.Profesor universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este și autorul mai multor cărți esențiale, dintre care “Inteligența materiei”.Acesta a acordat un interviu în joia Mare, în care a vorbit despre măsurile de carantină pentru persoanele de peste 65 de ani și cum îi afectează ele pe aceștia.Acesta a spus că această perioadă de carantină în care bătrânii au atâtea restricții va fi o condamnare la moarte pentru ei.Nelăsând bătrânilor posibilitatea de a ieşi din case şi de a face mişcare pe o perioadă mai îndelungată este similară cu o condamnare la moarte, deoarece nu-şi pot pune sângele în circulaţie şi sedentarismul îi va ucide mai rău decât coronavirusul. „Sau asta se doreşte?” s-a întrebat retoric profesorul Dulcan.

„Se crede că s-ar prelungi carantina pentru oamenii peste 65 de ani. Aceștia în momentul în care stau pur și simplu în poziția aceasta de sedentarism au mare risc de accidente tromboembolice. Asta nu este o responsabilitate? Sau cumva asta este o dorință. Sper că nu, nu vreau să fiu malițios cu nimeni”, a spus prof. Constantin Dulcan.

Din păcate, prelungirea acestei perioade de restricție pentru cei peste 65 de ani, poate avea consecințe mult mai grave.Ei bine, la scurt timp după ce prof. dr. Dulcan a făcut aceste declaraţii şi a semnalat gravitatea problemei, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a lansat în spaţiul public o idee care a inflamat spiritele şi mai mult.Acesta s-a gândit să izoleze toate persoanele peste 65 de ani în spaţii special amenajate pentru ei.Ei bine, ideea lui nu s-a concretizat, deoarece țara noastră nu este pregătită cu resursele necesare pentru așa ceva.Să strângi grupuri mari de bătrâni într-un singur loc în aceste condiţii se poate sfârşi tragic. Poate fi o soluție pentru acei bătrâni neajutorați din zonele rurale, care se întrețin și se îngrijesc singuri, dar să te gândeşti să implementezi măsura asta la nivel naţional nu pare a fi o ideea prea bună.

Doctorul Adrian Streinu Cercel a propus și el ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni, dar bineînțeles că, Guvernul a respins categoric acest proiect.Ba mai mult,Adrian Streinu Cercel a fost demis de Nelu Tătaru de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății la scurt timp după această propunere controversată.

loading...

Add comment