Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
radacina-de-papadie

Rădăcina de păpădie poate ajuta în lupta împotriva cancerului conform unor studii

Papadia este o planta cu flori galbene si este inrudita cu familia margaretelor. Rădăcinile, frunzele și florile sale au fost folosite în medicina tradițională din China, Mexic și America de Nord pentru a trata diferite probleme.Extractul de păpădie a fost studiat pe larg în ultimii ani pentru activitatea sa antidepresivă și antiinflamatoare.Lucrări recente din laboratoare au arătat potențialul anticancer al unui extract apos de rădăcină de păpădie.

Analizele fitochimice ale extractului de păpădie au arătat o compoziție complexă cu mai multe componente, inclusiv unele fitochimice bioactive cunoscute, cum ar fi α-amyrin, β-amyrin, lupeol și taraxasterol. Acest lucru a sugerat că acest extract natural ar putea implica și viza în mod eficient multiple vulnerabilități ale celulelor canceroase.Prin urmare, rădăcina de păpdie ar putea fi o alternativă anti-cancer netoxică și eficientă, instrumentală pentru reducerea apariției rezistenței la medicamente a celulelor canceroase.

Începând cu anul 2010, experimentele de laborator au generat dovezi izbitoare că extractul de rădăcină de păpădie este într-adevăr eficient împotriva celulelor canceroase.Cea mai mare parte a lucrării a fost lansată de o echipă de la Universitatea Windsor din Canada. A fost raportat în reviste academice bine respectate, iar cercetătorii au fost entuziasmați de posibilitățile pe care le prezintă.Studiile de laborator făcute pe șoareci au arătat de asemenea că extractul de păpădie a redus creșterea tumorii la șoarecii care au consumat.

În general, rădăcina de păpădie este consumată sub formă de ceai.Dar discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente sau cantități mai mari de păpădie. Suplimentele din plante sunt mai puternice decât ierburile pe care le-ați folosi la ceai. De asemenea, pot interacționa cu unele medicamente și pot afecta modul în care acestea funcționează.

Totuși, dovezi cum că ar trata complet cancerul nu există.Un pacient de 72 de ani, John Di Carlo, ar fi fost tratat la Centrul Regional de Cancer Windsor, în Ontario, Canada de leucemie.Boala a continuat să avanseze în ciuda tratamentului convențional, dar a intrat în remisie după ce a început să bea ceai de păpădie acasă.Medicul de la Centrul Regional de Cancer din Windsor, Carolyn Hamm spunea că la acea vreme extractul de rădăcină de păpădie era singurul lucru care ajuta la leucemia mielomonocitară cronică.

Noi sfătuim cu tărie pe oricine care se gândește să ia orice supliment sau tratament nedovedit să discute acest lucru mai întâi cu medicul specialist.

loading...

Add comment