Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bărbații care își ajută soțiile la treburile casnice sunt mult mai fericiți și inteligenți,afirmă știința

Dacă sunteți bărbat și v-ați ajutat partenera cu treburile casnice, aceasta este o veste foarte bună pentru dumneavoastră.Bărbații care depun eforturi egale sau mai mari pentru a face treburile gospodărești au mai multe șanse să fie inteligenți și sunt mai fericiți decât bărbații care nu fac sau împărtășesc corect sarcinile gospodăriei cu partenera lor.

Potrivit studiilor realizate de Dr. Huang Wei Li din Taiwan, bărbații care fac treburile gospodărești se bucură, în general, de trei beneficii: un coeficient de inteligență mai mare, un corp mai sănătos și un stil de viață sănătos.Beneficiile pot fi văzute prin eficiența lor în îndeplinirea sarcinilor. Pe măsură ce vin acasă de la serviciu și continuă să ajute cu treburile gospodărești, acest lucru înseamnă că sunt foarte buni la alocarea timpului pentru diferite sarcini și la finalizarea acestora.

Mai mult decât atât, întrucât nu se supără să împărtășească treburile gospodăriei cu partenera, acești bărbați dovedesc că sunt inteligenți emoțional, deoarece știu să-și ușureze stresul și să evite să folosească emoții atunci când fac față cu situații mai dificile.De asemenea, sunt mai empatici față de partenera și familia lor, care le vor aduce beneficii pe termen lung, deoarece ajută la construirea unei relații de lungă durată și fericite.

Dr. Huang Wei Li a adăugat, de asemenea, că bărbații care împărtășesc treburile gospodăriei cu soțiile, au un stil de viață mai sănătos, deoarece vor petrece mai mult timp acasă decât în afara.

„Spălarea hainelor, spălarea podelelor, prepararea vaselor, acestea sunt toate formele de exerciții și sunt minunate pentru a fi făcute mai ales după cină”, a spus el.

„Nu stați doar pe canapea și vă uitați la televizor. După ce stai la birou pentru o perioadă lungă de timp, este mai bine să te deplasezi prin a face sarcinile gospodăriei, ceea ce îți va reduce riscul de a te îmbolnăvi de boli cardiovasculare”, a completat acesta.

„Deoarece acum oamenii au mai puțin timp pentru a face al tip de activități, cum ar fi sportul, fotbalul sau un joc de biliard, treburile gospodărești sunt unele dintre cele mai bune alternative pentru a vă menține activ acasă”, a concluzionat el.

loading...

Add comment