Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Australia a gasit o cale de a opri poluarea apelor cu materiale plastice și putem începe să facem și noi același lucru

Vara trecută, autoritățile din orașul australian Kwinana au instalat un nou sistem de filtrare în Rezervația Henley. Acest sistem este incredibil de simplu și de folositor. Atât guvernul, cât și cetățenii au văzut deja beneficiile utilizării și sunt foarte mulțumiți de asta. Sistemul este compus dintr-o plasă care este plasată pe ieșirea unei țevi de drenaj care ajută la captarea de resturi mari și protejarea mediului împotriva contaminării.Aceste țevi scurg apa din zonele rezidențiale în zonele naturale, iar gunoiul așternut din aceste locuri poate fi dăunător pentru mediu. În plus, aceste gunoaie sunt, de obicei, spălate de ploi abundente care trag totul până la sistemele de drenare.

 

Autoritățile orașului au început prin instalarea a două plase și au fost uimiți de rezultate – noul lor sistem de filtrare a reușit să captureze mai mult de 800 de kilograme de gunoi în câteva săptămâni.E un record. Prin urmare, s-a hotărât instalarea acestor „capcane” de gunoi peste tot în oraș și reducerea la minimum a poluării în mediul sălbatic și în mediul înconjurător. Instalarea și fabricarea acestora implică costuri de aproximativ 10.000 de dolari fiecare. Sistemul general este încă destul de profitabil, deoarece ei economisesc acum costurile forței de muncă pe care au trebuit să le plătească anterior pentru persoanele care ar colecta manual toate așternuturile.

Atunci când plasele se încarcă, ele sunt apoi ridicate și coșul de gunoi este aruncat în camioane speciale de colectare a gunoiului și transportat într-un centru de sortare a gunoiului. Acolo, totul se separă în material nereciclabil și reciclabil, care apoi trece pentru prelucrare ulterioară.Plasele sunt apoi plasate înapoi pe orificiile de drenaj și continuă să își facă munca.

Acest nou sistem de filtrare dovedește încă o dată că lucrurile mici contează și că focalizarea pe ele poate avea un impact mare și pozitiv asupra mediului și umanității în general.

loading...

Add comment