Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
echipa-romaniei

Tinerii români se fac remarcați prin inteligență.Sunt vicecampioni mondiali la Olimpiada Internațională de Fizică.

Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) este Concursul Mondial de Fizică pentru elevii de liceu și are loc anual într-o altă țară. Primul IPhO a avut loc în 1967 în Polonia. S-a extins treptat în peste 80 de țări de pe 5 continente. Consiliul Internațional IPhO se asigură că competiția are loc în fiecare an și că fiecare țară gazdă respectă regulamentele și tradițiile IPhO.Ediția din acest an a fost organizată anul acesta online de Elveția.

Echipa României formată din elevii Vlad Ștefan Oros,Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu, Răzvan-Gabriel Marcu și George-Cristian Ardeleanu a reușit în ediția din acest an să vină cu un rezultat excepțional.Vlad Ștefan Oros, Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu și Răzvan-Gabriel Marcu au obținut medalia de aur, iar George-Cristian Ardeleanu medalie de argint.Patru dintre tinerii români sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică București, instituție de învățământ privată. Echipa de „fizicieni” a fost coordonată de prof. dr. Delia Constanţa Davidescu şi conf. dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.Echipa României a câștigat patru medalii de aur și una de argint.

Ediția 52 din acest an, a Olimpiadei Internaționale de Fizică a reunit 369 de participanți din diferite țări din întreaga lume.Primul loc mondial a fost ocupat de China care a obținut cinci medalii de aur, iar locul doi de România.Locul trei a fost urmat de Statele Unite ale Americii cu trei medalii de aur și două de argint.Echipa României a reușit să depășească țări importante, cu forme de învățământ prestigioase.Germania a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele de tineri din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India au câștigat două medalii de aur. Iar Australia, Singapore, Israel, Kazahstan, Indonezia, Georgia și Hong Kong au câștigat fiecare câte o medalie de aur.

Nu există nicio îndoială că IPhO este o competiție cu grad de dificultate ridicat. Obținerea unui scor bun la IPhO necesită abilități semnificative de rezolvare a problemelor, pe lângă multe cunoștințe de la fizică.Tinerii români demonstrează de fiecare dată când au ocazia că sunt bine pregătiți și reușesc să facă cunoscută țara la olimpiadele internaționale.Recent,la Olimpiada Internațională de Matematică de la Oslo, România a obținut primul loc.Pe această cale dorim să le urăm mult succes în continuare tinerilor români.

loading...

Add comment