Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Furia, stresul și îngrijorarea îngrașă. Știința explică acest lucru

Furia nu este doar atunci când țipi și ești într-o stare proastă. Există 3 tipuri de furie. Și fiecare dintre ele are propriile simptome, care includ, de exemplu, auto-vină, comportament de asumare a riscurilor, lacrimi false și multe altele. Prin urmare, furia nu este la fel de simplă cum pare. Și influența asupra noastră poate fi mult mai gravă decât un argument și o seară stricată. Unul dintre efectele secundare este creșterea excesului de greutate.Cu toții putem fi supărați din când în când. Dar a fi mereu în această stare poate fi în detrimentul greutății tale.

Totul începe cu adrenalina.
Mânia se manifestă nu numai în starea noastră emoțională, ci și în procesele chimice ale corpului nostru. Când ne înfuriăm, adrenalina este eliberată . Aceasta servește pentru a ne face gata să ” luptăm „. Ne activează și provoacă anxietate.Datorită fluxului sanguin de la organele interne la mușchi, nu simțim foame în timp ce suntem supărați. Dar acest lucru are doar un efect pe termen scurt.

După ce nivelul de adrenalină scade, simțim nevoia de a umple energia pierdută și începem să ne dorim să mâncăm alimente. Dar datorită faptului că suntem neliniștiți, acest lucru poate duce la recurgerea la mâncare emoțională și fără minte. Aceasta înseamnă că am putea mânca ceva care nu este bun pentru noi, ceea ce ne va aduce bucurie și confort , fără a lua în considerare dacă este sănătoasă pentru noi sau nu.

Ce putem să facem?
Încercați să nu mâncați pentru a face față stresului. Urmăriți-vă dieta și vă opriți de fiecare dată când vă dați seama că sunteți plini. Acest lucru vă va ajuta să preveniți creșterea în greutate.

Anxietatea noastră este un motiv de stres.
Anxietatea crește stresul . Din acest motiv, nivelul hormonului cortizol crește . În afară de a fi dăunător inimii și tensiunii arteriale, afectează și greutatea noastră.Cortizolul convertește zahăr din sânge în grăsime și inhibă digestia. Și, ca rezultat, duce la creșterea în greutate și formează grăsimi care pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Ce putem să facem?
Alungă-ți emoțiile negative cu o distracție activă . Du-te la sala de gimnastică, faceți un antrenament sau faceți o plimbare în parc. Acest lucru vă va ajuta să vă schimbați starea de spirit și să vă adunați gândurile.

Pierdem controlul apetitului.
Stresul, la rândul său, duce la probleme de dormit. Când nu dormim suficient, nu avem energie. Și este mult mai probabil să o umplem cu carbohidrați , care sunt conținute în băuturi dulci, bomboane și alte alimente nesănătoase.În același timp, este mai dificil pentru noi să ne controlam. Lipsa somnului întrerupe funcționarea hormonilor care controlează apetitul.

Ce putem să facem?
Găsiți o modalitate de a restabili armonie în viața voastră .Ocupați-vă timpul în mod productiv.Citiți o carte, ieșiți la o plimbare cu prietenii, faceți lucrurile preferate sau orice altceva care vă aduce plăcere și pace.

loading...

Add comment