Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Primul restaurant subacvatic a fost inaugurat în Norvegia și nu pare a fi din această lume

Primul, cel mai mare și cel mai prietenos restaurant subacvatic. Acesta este și cel mai mare restaurant subacvatic din lume, cu o capacitate totală de ședere pentru 100 de oaspeți, este primul de acest gen din Europa și funcționează și ca centru de cercetare pentru viața marină. Oamenii au început deja să o adauge pe lista lor de destinații din Norvegia.

Pe jumătate scufundat în mare, forma clădirii de 111 de metri lungime monolitic sparge suprafața apei să se odihnească pe fundul mării. Structura este construită pentru a se integra în cele din urmă pe deplin în mediul său marin, deoarece rugozitatea cochiliei de beton va funcționa ca un recif artificial.Pereții groși de beton îi permit să reziste la presiune și șocuri din cauza condițiilor pe mare, iar fereastra panoramică masivă a restaurantului oferă o vedere a fundului mării, pe măsură ce se schimbă pe parcursul anotimpurilor și a diferitelor condiții meteorologice.

„Este o progresie naturală a experimentării noastre”, a spus Kjetil Tradal Thorsen, fondator și arhitect al restaurantului. În această clădire, vă puteți găsi sub apă, peste fundul mării, între pământ și mare. Acest lucru vă va oferi noi perspective și modalități de a vedea lumea, atât dincolo, cât și sub linia de plutire.”

Restaurantul se concentrează pentru a crea o experiență delicioasă, bazată pe produse de înaltă calitate.Expatriatul danez Nicolai Ellitsgaard de la restaurantul cunoscut în Mlltid din Kristiansand este șeful bucătar, aducând o echipă de bucătărie internațională, de 16 persoane, cu experiență din restaurantele Michelin.

Ca o metaforă pentru coborârea din pământ în mare, panourile de plafon acoperite cu textile se referă la culorile unui apus de soare care cade în ocean, însoțind o cățărare pe scări. În plus, eleganța panourilor de plafon fin împletite oferă clădirii o atmosferă senină.

„Pentru majoritatea dintre noi, aceasta este o experiență cu totul nouă în lume. Nu este un acvariu, ci viața sălbatică din Marea Nordului. Asta face mult mai interesant. Vă duce direct în sălbăticie „, a declarat Rune Grasdal, arhitectul conducător.Este o experiență extraordinară și să stați aici și să fiți în siguranță, permițând naturii să fie atât de aproape de voi. Este o experiență foarte romantică și plăcută. ”

loading...

Add comment