Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Evreii,musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt acestei pandemii

Rabinii șefi, patriarhii, arhiepiscopii, imamii și șeicii s-au reunit la Ierusalim pentru a recita o rugăciune comună către Dumnezeu pentru a atenua suferința trăită în întreaga lume de pandemia coronavirusului.Liderii care s-au adunat, au citit aceeași rugăciune în comun în limbile lor liturgice, solicitând mila divină.

„Doamne, tu, care ne-ai hrănit de foamete și ne-ai oferit din belșug, ne-ai eliberat de ciumă și de boli grave și de durată. Ajută-ne. Până acum, mila ta ne-a ajutat și bunătatea ta nu ne-a abandonat, așa că te rugăm să ne vindeci, Doamne, mântuiește-ne și vom fi mântuiți, pentru că Tu ești slava noastră”.Acestea au fost cuvintele rostite către Dumnezeu.

Printre cei prezenți s-a numărat rabinul șef Sephardi Yitzhak Yosef; Rabinul șef Ashkenazi, David Lau; Patriarhul ortodox grec din Ierusalim Theophilos III; Administrator Apostolic al Patriarhiei Latine din Ierusalim Arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa; șeful Organizației Imamilor din sudul Israelului Imam Șeic Jamal el Ubra, Imam Șeic Agel Al-Atrash și Druze Lider spiritual Spiritul Șeic Mowafaq Tarif.

David Lau, rabinul șef Ashkenazi din Israel în urma recitării comune a rugăciunii, a comentat că Biblia se referă la Ierusalim ca la casa de rugăciune pentru toate popoarele.

„Boala nu face distincția între evrei și non-evrei, bărbați sau femei, așa că am ajuns să stăm împreună și în diferite limbi, dar cu o singură inimă înainte lui Dumnezeu, să cerem oprirea epidemiei, pentru ca bolnavul să se recupereze, sănătosul să nu se îmbolnăvească și bucuria să se întoarcă în lumea noastră ”, a spus Lau.

Rabinul șef Sephardi Yitzhak Yosef, a declarat că „Totul este de la Dumnezeu” și că „Tot ceea ce face Dumnezeu este în bine”, adăugând că pandemia impunea omenirii „să ne trezim pe noi înșine și să ne întărim în relația noastră între om și semenul său și între om și Dumnezeu și să ne rugăm lui Dumnezeu să oprească această boală. ”

Administrator Apostolic al Patriarhiei Latine din Ierusalim Arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa a remarcat, de asemenea, descrierea biblică a Ierusalimului ca fiind o casă de rugăciune pentru toate popoarele și a spus că, prin urmare, a fost important „ca noi aici, în Ierusalim, să ne rugăm pentru toți oamenii împreună, menționând că pandemia„ nu cunoaște granițele rasei, religiei sau granițele politice. ”

Este foarte important să fim uniți cu toții în această perioadă grea.Deoarecea doar împreună vom putea trece peste această luptă grea cu coronavirusul.

loading...

Add comment