Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România va începe să producă măști medicinale,combinezoane și biocide pentru a nu mai depinde doar de import

În urma crizei de măști sanitare din întreaga Europă, România a decis să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane.De asemenea, Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.În România nu mai produce nimeni până acum biocide, dar vor face acest lucru, pentru a nu mai depinde de import.

„Acum am observat cât de rău s-a făcut în România pentru că nu mai producem mare lucru de 10-15 ani. Producem confecții, am vorbit cu patronajul din zona confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale și vom începe să producem”, a fost anunțul ministrului Economiei în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

În Italia, un croitor român produce măști medicinale și le oferă gratuit cetățenilor care le solicită.

„Când am aflat că nu există măști în jur, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez și să le ofer. Stofă și pricepere, până la urmă nu trebuie mult.Nu știu când se va termina această situație, sper că în curând. Din România mă sună îngrijorați de ceea ce aud despre Italia, încerc să-i liniștesc”, s spus bărbatul.

”Cred că această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc.Cred că este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a încheiat deputatul Virgil Popescu.

Această decizie de a produce măști medicinale a fost luată datorită faptului că în momentul de față nu se mai găsesc măști și alcoolul sanitar în nicio farmacie din România.Se mai regăsesc în anunțurile de mică publicitate și se vând online la prețuri prohibitive.Alcoolul sanitar a ajuns să se vândă la un preț de 6 ori mai scump, în timp ce măștile de protecție costă de 30 de ori prețul real. Masca ne ajută să protejăm o persoana care poartă diverse virusuri, bacterii sau substante periculoase dar si pe cei cu care vine in contact, eliminand riscul de contaminare.

Moderatorii site-urilor sunt hotărâți să continue dezactivarea într-un timp foarte scurt a anunţurilor de acest tip şi să interzică apariţia şi difuzarea anunţurilor noi.

loading...

Add comment