Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pelerinaj

La pelerinaj și biserică fără certificat verde, dar la mall nu.

Deși din 25 octombrie au intrat noi restricții cu privire la faptul că certificatul verde va fi obligatoriu în mall-uri, instituții publice, cinematografe, restaurante și hoteluri, bisericile și reuniunile religioase sunt excepție de la această regulă.Iar acest lucru a stârnit o serie de controverse.

Chiar în această perioadă este organizat un pelerinaj la Biserica Sfântul Dimitrie cel Nou în capitală.Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a declarat că pelerinajul din București respectă toate regulile și este organizat în condiții de siguranță sanitară deplină.Deși nu vrem să punem la îndoială sau să criticăm importanța credinței pentru unele persoane în această perioadă, considerăm că ar trebui să se impună și aici regulile care trebuie respectate în alte instituții, cum ar fi prezența certificatului verde.

Secretarul de stat Raed Arafat fiind întrebat de ce biserica nu intră în această categorie, a spus că este decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și că s-a hotărât că mersul la biserică este o activitate esențială, ca atunci când mergi la alimentară sau farmacie.Ei bine, unele persoane nu sunt de acord cu acest raspuns, dar astea sunt regulile și hotărârile DSU.

Nunțile și botezurile sunt interzise 30 de zile, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot.Activitățile recreative în aer liber vor fi limitate și acestea, la un număr de maxim 10 persoane. Multe dintre instituții vor avea de suferit din cauza acestor reguli, deoarece rata de vaccinare la noi în țară este destul de mică, iar numărul celor nevaccinați nu este prea mare.Dar totuși să revenim la subiectul acestui articol, care are legătura cu biserica și pelerinajele ei.De ce aici nu avem nevoie de certificat verde? Pentru că aceasta a fost decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a nu închide activitățile religioase și a nu fi condiționate de certificatul verde, fiind valabilă doar condiția ca masca să fie obligatorie și să se păstreze distanța de 2 metri între persoane.

Să sperăm că vom trece cu bine peste această perioadă și că vom scăpa de restricții cât mai repede, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și este păcat să nu putem călători, ieși, să fim alături de familie și de cei dragi.Deocamdată, aceste restricții vor rămâne în vigoare pe o perioadă de 30 de zile.

loading...

Add comment