Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Psihologul Ionica Popescu locuiește într-o garsonieră,dar a construit un spital cu bani împrumutați.

Ionica Popescu, locuiește într-o garsonieră, dar s-a împrumutat la bănci pentru a putea construi primul centru medical de psihiatrie din Vrancea.Doamna Ionica are o poveste impresionantă de viață.Ea a fost un copil abandonat la naștere, fără alinarea mamei și fără protecția tatălui,dar acest lucru a ajutat-o să se ambiționeze foarte tare și să ajungă un psiholog foarte apreciat.

„Nu mi-a fost ușor. Ziua mergeam la liceu, iar noaptea munceam. Atât de mult, că-mi dădea sângele pe gură și pe nas. Munceam ca să am ce mânca și ce îmbrăca, însă durerea și greutățile m-au făcut să lupt și mai tare”, a declarat Ionica.

Ea a absolvit Facultatea de Psihologie, la Timișoara și a muncit din greu, de dimineața până seara, stângând fiecare bănut și reușind să-și deschidă și un cabinet privat de specialitate.Dar cariera frumoasă pe care o avea, nu a reușit să o împlinească pe deplin.Și-a dorit mai mult.Și-a dorit să ajute.Așa că, după 8 ani de muncă, a decis să se împreumute de la bănci și a ridicat din temelii primul centru medical de psihiatrie pentru copii și expertiză psihologică din Vrancea.

„Investiția este integral contribuție proprie. Centrul are însă nevoie stringentă de aparatură medicală psihiatrică de specialitate și de găsirea unei forme de decontare a serviciilor prestate de centru pentru copiii din familii dezorganizate sau pentru cei institutionalizați”, a explicat psihologul.

Acesta a fost visul ei, pe care într-un final a reușit să-l împlinească. În Vrancea nu exista până acum așa ceva.Centrul se află în localitatea Petrești și este abilitat să acorde servicii medicale, care până acum oamenii erau nevoiți să le facă la Iași sau București. Acesta acordă servicii precum screening pentru identificarea precoce a tulburărilor de dezvoltare a copilului, evaluare psihiatrică, evaluare psihologică și logopedică, consiliere psihologică, consiliere educațională, terapie logopedică, grupuri de terapie și dezvoltare personală pentru copii, adolescenți și părinți.

În prezent, Ionica Popescu este căsătorită și are un băiețel în vârstă de 11 ani.Femeia îi sfătuiește pe părinți să-și facă timp întotdeauna să comunice cu copiii lor pentru a putea evita conflictele și să le transmită atenție și iubire întotdeauna, deoarece acest lucru este foarte important.

loading...

Add comment