Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O fetiță din Bihor a urcat, la 7 ani, 5.400 de metri pe un masiv din Himalaya

In timp ce majoritatea copiilor din ziua de azi isi petrec cea mai mare parte a zilei cu ochii in telefon, Sophie, o bihoreanca de 9 ani a doborat un record inedit.

La 7 ani, pe Himalaya

Vazand ca fetita ei este atrasa de plimbarile pe munte, mama ei a organizat o excursie in Nepal, pe cel mai înalt lanţ muntos din lume – Himalaya.
Sophie avea doar 7 ani, dar a fost încântată de provocarea unei destinaţii exotice.

Pe tot parcursul expediţiei, Sophie şi mama sa au fost însoţite de un şerpaş şi de cărăuşi care i-au ghidat in calatoria pe munte aratandu-le traseele si procesul de aclimatizare.

Cea mai mare problema a lui Sophie a fost acomodarea cu mâncarea asiatică.

 

„La 5.200 de metri, Sophie a avut probleme de respiraţie. Şerpaşul i-a spus să bea apă caldă tot la 15 minute şi să mănânce biscuiţi”, povesteşte mama ei, adăugând, însă, că micuţa a fost mereu protejată şi supravegheată.

Sophie, fetița munților

Urcarea s-a încheiat la altitudinea de 5.416 de metri, în trecătoarea Thorang, cel mai înalt punct la care se poate ajunge fara a fi nevoie de escaladare, care se poate realiza doar cu echipamente speciale.

O nouă aventură

De atunci au trecut doi ani, dar pasiunea n-a dispărut, astfel că zilele acestea Sophie se pregăteşte împreună cu mama ei pentru o noua aventura in Nepal.

 

loading...

Add comment