Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Analiza de sânge care diagnostichează și localizează rapid prezența unei tumori oriunde în corp

O simplă analiză de sânge va diagnostica tumorile, iar cu cât sunt detectate mai devreme, cu atât este mai probabil ca tratamentul să fie mai reușit. De aceea, medicii sugerează teste de screening pentru cancer, cum ar fi mamografii pentru a detecta cancerul mamar și colonoscopia pentru a găsi cancer colorectal. Testele de screening pot detecta cancerul înainte de apariția simptomelor.

Cercetatorii au lucrat pentru a dezvolta teste care pot detecta material tumoral în fluide corporale, cum ar fi sânge sau urină. Aceste teste, denumite uneori biopsii lichide, ar putea fi folosite pentru a captura cancerul mult mai devreme, cu mult înainte de apariția simptomelor.Dar, cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit o nouă metodă de diagnosticare a unor tumori canceroase, bazate pe un test de sânge, pe biomarkeri, care este mult mai rapid și mai precis decât analizele disponibile în prezent.Biomarkerii sunt molecule care indică prezența sau absența unei tumori în corp.Medicii recomandă teste de sânge cu biomarkeri pacienților bolnavi sau suspecți de cancer, însă analizele vizează un anumit tip de cancer, iar pentru a verifica mai multe organe ar trebui ca pacientul să facă mai multe teste cu biomarkeri, iar această procedută este destul de costisitoare.

„Utilizarea unei combinatii de biomarkeri selectati pentru depistarea precoce are potentialul de a schimba modul in care examinam cancerul si se bazeaza pe acelasi rationament pentru folosirea combinatiilor de medicamente pentru a trata cancerele „, spune autorul principal Dr. Nickolas Papadopoulos

O echipa de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins a stabilit sa dezvolte un test de sange care ar putea detecta mai multe tipuri de cancer si sa-si indice sursa.Testul, numit CancerSEEK, evaluează prezența a 2.001 de mutații genetice și niveluri de opt proteine. Cercetatorii au testat CancerSEEK la 1005 pacienti care au fost diagnosticati cu cancer dar ale caror forme de cancer nu s-au raspandit inca la momentul inscrierii. Ei au testat 812 controale sănătoase pentru comparație.CancerSEEK este un test de sânge care detectează și localizează opt tipuri comune de cancer.

Oamenii de stiinta estimeaza ca testul va costa mai putin de 500 de dolari. Cele opt tipuri de cancer studiate reprezintă mai mult de jumătate dintre decesele cauzate de cancer la nivel național, iar testele actuale de screening cu beneficiu dovedit sunt limitate doar la câteva tipuri de cancer. Detectarea anterioară ar putea reduce potențialul deceselor cauzate de aceste boli. Cu toate acestea, au existat mai multe limitări la acest studiu. Testele suplimentare vor fi necesare pentru a măsura precizia și valoarea predictivă a CancerSEEK într-un cadru clinic.

loading...

Add comment