Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
echipa-romaniei-1

Imnul României a răsunat în Estonia. Echipa feminină de spadă a României, este Campioana Europei la tineret.

Echipa feminină de spadă a României formată din Bianca Benea, Alexandra Predescu, Cristina Constantinescu și Talida Enache sunt campioanele Europei la tineret, în proba feminină de spadă. România a luat primul aur la Europenele de la Tallinn, capitala Estoniei, după o finală de vis în compania Elveției, su scorul 44-41.Fetele au fost antrenate de Robert Rigo.

Elveția a fost în avantaj de cele mai multe ori, dar Cristina Constantinescu a ajutat echipa României să câștige un avantaj după a șaptea ștafetă (30-29), iar înainte de ultima ștafetă scorul a fost egal, 32-32. Bianca Benea a fost cea care a adus victoria României, prin câștigarea duelul cu Angeline Favre (12-9).

România a participat la Campionatele Europene Under-23 cu 20 de sportivi, 12 la feminin și 8 la masculin.

În scrima modernă, spada este una dintre cele trei probe olimpice care fac parte din acest sport. A nu se confunda spada cu sabia, care are doar un tăiș.Spada este o armă de împungere: atacurile se execută numai cu vârful.Pentru spectatori, este cea mai simplă armă de înțeles. La spadă nu există prioritate: primul care lovește a marcat tușa.

La masculin, echipa de sabie a României a câştigat medaliile de bronz, după ce a învins Franţa cu scorul de 45-38, în meciul pentru locul 3.Alexandru Zmău (CSM Iaşi), Radu Niţu (CS Riposta), Matei Cîdu (CSM Iaşi) şi Marco Şovar (CS Dinamo), antrenaţi de Tiberiu Dolniceanu, au adus prima medalie delegaţiei României la întrecerea din Estonia.

loading...

Add comment