Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri nebunești care sunt considerate normale în alte țări

Fiecare țară are propriile legi, tradiții, reguli și trăsături specifice care ar putea părea ciudate și chiar șocante pentru oamenii din alte culturi.De exemplu, știați că femeile din India se pot căsători cu un copac? Sau că în Coreea de Sud bebelușii sunt considerați a fi de un an la naștere? Sau că Australia îi amendează pe cetățenii săi care nu participă la alegeri? Lumea noastră este uimitoare și unică și asta o face foarte interesantă. Vom prezenta în continuare 10 lucruri nebunești care sunt considerate normale în alte țări.

1. Unele femei din India se căsătoresc cu copaci.

Motivul acestei tradiții ciudate este că, în astrologia vedică, se crede că oamenii care se află sub influența puternică a lui Marte nu s-au născut pentru căsătoriile fericite. Acești oameni sunt numiți manglik. Se crede că un manglik este capabil să neutralizeze influența altuia. Cu toate acestea, situația este mai dificilă pentru femeile din Manglik, deoarece oamenii din India consideră că o soție cu influența periculoasă a lui Marte în horoscopul ei poate agrava sănătatea soțului ei. De aceea, aceste femei sunt instruite să se „căsătorească” cu un copac astfel încât „blestemul lui Marte” să treacă pe copac. După ceremonie, pomul este tăiat și ars, iar femeia este lăsată să se căsătorească cu un bărbat.Destul de ciudat, dar oamenii de manglik nu trebuie să treacă prin orice ritual. Se pare că indienii cred că numai soțiile pot afecta sănătatea și destinul soților lor, sau pur și simplu se îngrijesc mai puțin de bunăstarea soției în familie.

2. Oamenii din Indonezia folosesc uneori frunze de banane în loc de farfurii.

Aceeași tradiție se regăsește și în alte țări fierbinți, însă în unele părți ale Indoneziei, o frunză de banană servește drept farfurie pentru mai multe persoane.Oamenii din poziții sociale complet diferite pot mânca dintr-o singură frunză: un șofer de taxi, un guvernator, un șomer, un profesor, primarul orașului etc. Se crede că botram unește toți oamenii indiferent de originea lor. Tacâmul nu este, de asemenea, folosit în timpul acestei mese – mâncarea este mâncată cu mâinile.

3. Copii nou-născuți din Coreea de Sud sunt considerați a fi de un an.

Nou-născuții din Coreea de Sud și din alte țări sunt considerați a avea un an la naștere. În plus, se crede că o persoană devine un an mai în vârstă nu la ziua de naștere (deși este sărbătorită și ea), ci în prima zi a Anului Nou Lunar.Deci, dacă un copil s-a născut în a 29-a zi a lunii a 12-a, potrivit calendarului lunar, înseamnă că el va împlini 2 ani în prima zi a Anului Nou Lunar, când, de fapt, are doar câteva zile.

Calendarele gregoriene contemporane, precum și măsurarea contemporană a vârstei, sunt folosite și în Coreea. Ei folosesc aceste date la completarea diferitelor documente și această vârstă este folosită pentru a defini momentul în care încep școala sau când li se permite să se căsătorească legal.

4. Un metrou trece printr-un bloc de apartamente din China.

Există o soluție arhitecturală extrem de atipică pe care o puteți vedea în orașul chinez Chongqing – stația de cale ferată Liziba monorail este situată într-o clădire rezidențială. Trenurile trec prin ea la nivelul etajului 6 și au adus diverse reacții – de la admirație la indignare. Se pare că această soluție a fost folosită și în Japonia . Clădirea nu este rezidențială, ci o clădire comercială de birouri și este o autostradă, nu un metrou, care trece prin ea.

5. Restaurantele fast food din Filipine vând porții uriașe de mâncare.

Motivul nu este pentru că filipinezii sunt lacomi, ci pentru că multora le place să ia prânzul în compania prietenilor. Deci, nu te surprinde dacă vezi o porție de cartofi prăjiți pentru 6 persoane din meniul McDonald’s din Filipine.Apropo, există o situație similară în Arabia Saudită, unde sunt amenajate restaurante de tip fast-food pentru familiile mari. De exemplu, puteți vedea cu ușurință un coș de aripi de pui, care va fi suficient pentru 10-15 persoane în meniul de la KFC local.

6. În Pakistan vei vedea o întreagă familie pe o motocicletă.

Această situație nu este nici sigură, nici confortabilă, dar poate fi văzută destul de des în Pakistan și în multe alte țări. Aceste fotografii sunt, de obicei, râs la internet, dar ele sunt, de fapt, ceva ce ar trebui să ne gândim. Uneori, sărăcia nu oferă oamenilor altă posibilitate decât să facă lucruri ciudate și adesea periculoase.

7. Egiptenii au un concept complet diferit de reguli de trafic.

Puteți conduce în orice fel doriți în Egipt și este puțin probabil ca permisul dvs. de conducere să fie revocat. Desigur, acest tip de conducere creează blocaje de trafic, situații de urgență și multe pericole pentru navetiștii care se află pe biciclete sau pe jos. Oficial, regulile de circulație din Egipt sunt identice cu cele din întreaga lume, însă faptul că polițiștii nu acordă prea multă atenție acestor încălcări.

8. Oamenii din Italia organizează bătăi cu portocale.

În fiecare an, în februarie sau la începutul lunii martie, Carnevale d’Ivrea este ținută implicând bătălia tradițională de portocale . Oamenii aruncă portocale unul la celălalt ca niște bulgăre de zăpadă.

9. Oamenii din Australia sunt amendați dacă nu merg la vot.

În timp ce unii oameni din lume se plâng de rezultatele alegerilor și declară că nu vor mai participa la proces, alții pur și simplu nu au voie să nu voteze. este o țară în care oamenii sunt obligați să plătească o amendă pentru neparticiparea la alegeri. Amenda nu este imensă, dar totuși este o pedeapsă.

10. În Canada, laptele este vândut în saci de plastic transparenți.

Este ciudat să vezi locuitorii din unele țări cu lapte în pungi de plastic. Dar pentru mulți locuitori ai planetei noastre, acest lapte pare ciudat, deoarece este de obicei vândut în sticle sau cutii de plastic. Se pare că acest ambalaj poate fi destul de confortabil dacă este vândut într-o pungă de plastic, pentru oamenii canadieni.

loading...

Add comment