Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Trei liceeni români au luat aurul și argintul la Olimpiada Geniilor din SUA.

Trei liceeni din Sibiu, elevi la Colegiul Național „Octavian Goga” au obținut o medalie de aur și una de argint la două secțiuni ale Olimpiadei Geniilor, un concurs organizat de către în Statele Unite ale Americii.Elevii români au impresionat publicul concursului de Robotică cu un robot pompier creat de către ei.

Alexandru Rădac, Daniel Marpozan și Codrin Muntean sunt elevi în clasa a X-a la Colegiul Național „Octavian Goga” secția matematică-informatică și fac parte din echipa herotech, coordonată de profesoara lor de fizică Florentina Ileșan. „La Robotică am luat medalie de aur și Science Innovation am luat medalie de argint”, a spus Daniel Marpozan.

Cei trei elevi au prezentat la concurs două invenții proprii, un robot pompier care să salveze oamenii în caz de incendiu, fără să pună în pericol viața salvatorilor.Robotul este prevăzut cu un braț telescopic, care se poate prelungi și cu care pot fi scoși oamenii afectați de incendiu, fără ca pompierii să înfrunte flăcările.Băieții au povestit că scopul lor a fost să aducă la lumină creativitatea, inteligența și spiritul de echipă și că în final au reușit să facă asta și să se facă remarcați.Pentru ei, participarea la acest concurs a fost o oportunitatea foarte mare de a întâlni noi tehnologii.Ei speră ca participarea la acest concurs să aducă o contribuție semnificativă în ceea ce privește dezvoltarea locală a echipamentelor tehnologice, preluând informații atât de la organizatori, cât și de la participanți.

Pentru secția inovații stințifice a concursului, echipa herotech din Sibiu a prezentat un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, care controlează luminile dintr-o casă prin intermediul unei rețele de senzori.Acest sistem este pe baza de bariere infraroșu,care controlează luminile dintr-o locuință și ține în același timp evindeța de numărul de persoane prezente în încăpere.Proiectul a fost premiat și în România de o companie din domeniul energiei.

Ei au demonstrat cum două dispozitive montate pe uşă pot număra câţi oameni sunt într-o încăpere şi le pot asigura lumina cât stau în interior, totul fără ca aceştia să apese vreun întrerupător.Echipa sibiană a fost ajutată să ajungă la concursul din SUA de către diferiți sponsori.Noi dorim să le urăm mult succes în continuare și să aibă parte de cât mai multe premii și reușite.

loading...

Add comment