Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Italia a întregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de decese zilnic de până acum

Italia înregistrează aproape 1.000 de decese noi într-o singură zi.Aceasta a fost cel mai mare număr zilnic din Italia de când a început pandemia.Președintele țării a cerut Europei să găsească noi modalități de a combate amenințarea reprezentată de focar.

Într-o singură zi s-au raportat 969 de decese cauzate de COVID-19, ceea ce a dus la totalul țării la aproape 10.000. Italia are în prezent peste 86.000 de cazuri. Aceste două totaluri aduc numărul de cazuri și decese în Italia deasupra Chinei. Oficialii din domeniul sănătății din Italia au declarat că rata infecției prezintă „semne de încetinire”, dar vârful focarului urmează să vină.Și spania a fost grav afectată de coronavirus.Numărul deceselor a crescut la 4.858, după ce 769 de persoane au murit într-un interval de 24 de ore. Spania are peste 64.000 de cazuri COVID-19.

Papa Francisc a ținut o ceremonie de rugăciune, în Piața Sfântului Petru din Vatican.Suveranul Pontif în vârstă de 83 de ani s-a rugat, a vorbit și a efectuat ritualuri de rugăciune timp de o oră, în timp ce închinătorii l-au următorit online.Liderul religios a lăudat „oamenii obișnuiți” care luptă împotriva coronavirusului, menționând „medici, asistente, angajați din supermarketuri, curățători, îngrijitori, furnizori de transport, forțe legale și de ordine,voluntari, preoți, bărbați și femei religioase și atât de mulți alții”.

„La fel ca discipolii din Evanghelie, am fost prinși de o furtună neașteptată, turbulentă”, a spus papa, referindu-se la o poveste a Noului Testament.

Lumea se află într-o recesiune globală profundă datorată coronavirusului, potrivit Fondului Monetar Internațional.Și în Statele Unite numărul de cazuri COVID-19 în Statele Unite a crescut peste 100.000 vineri, potrivit unui tracker condus de Universitatea Johns Hopkins.Peste 1.500 de oameni au murit. Cel mai mare număr de cazuri înregistrate de covid 19 este în statul New York.

Și în Marea Britanie, primul ministru britanic Boris Johnson a anunțat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. „În ultimele 24 de ore am dezvoltat simptome ușoare și am testat pozitiv pentru coronavirus”, a spus Johnson, adăugând că acum va fi prezent prin videoconferință.Johnson a spus că se autoizolează, dar va conduce în continuare răspunsul guvernului la focar.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a declarat vineri că economia globală se află „în mod clar într-o recesiune” din cauza pandemiei. Economia globală a cunoscut o „oprire bruscă”, a declarat Kristalina Georgieva, șefa FMI.

loading...

Add comment