Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dansul opreşte îmbătrânirea și te face mai încrezător în tine.Explicaţia oamenilor de ştiinţă

Semnele îmbătrânirii ar putea fi stopate prin aderarea la o singură activitate, și anume dansul, după cum au dezvăluit experții într-un studiu realizat recent.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la German Center for Neurodegenerative Diseases a arătat că persoanele în vârstă care participă în mod regulat la exerciții fizice pot da înapoi semnele îmbătrânirii – atât cele mentale, cât și cele fizice.Studiul a fost publicat in luna iunie 2017 in revista Frontiers in Human Neuroscience.

Dansul are efectul cel mai profund al tuturor activităților, a arătat un studiu.Vârstnicii cu vârsta medie de 68 de ani s-au alăturat studiului și au alocat fie un curs săptămânal de învățare de dans de 18 luni, fie o formare de rezistență și flexibilitate cu activități fizice timp de 18 luni.Cercetătorii au descoperit că ambele grupuri au prezentat o creștere a zonei creierului – hipocampusul, care este asociat cu învățarea, memoria și care este de asemenea, locul de unde este activata neuroplasticitatea creierului la adulti.

Această zonă poate fi predispusă la declinul în funcție de vârstă și este afectată de forme de demență care includ boala Alzheimer.Experții au descoperit anterior că exercițiile fizice au un rol principal în combaterea declinului legat de vârstă, dar totuși dansul este cea mai eficienta metoda pentru crearea de noi neuroni pentru ca provoaca capacitatea de orientare si de creare a unor noi patternuri neuronale.

Exercitiul are efectul benefic de incetinire sau chiar de contracarare a declinului legate de varsta in capacitatea mentala si fizica, a spus dr. Kathrin Rehfeld, autorul principal al studiului, cu sediul la Centrul german de Boli Neurodegenerative din Germania.

În acest studiu, demonstrăm că două tipuri diferite de exerciții fizice (dans și antrenament de anduranță) măresc atât zona creierului care scade cu vârsta.În comparație, numai dansul a dus la schimbări comportamentale vizibile în ceea ce privește echilibrul îmbunătățit.Dansul este un instrument puternic pentru a stabili noi provocări pentru corp și minte, în special în vârstă înaintată.Acest lucru vine după ce a fost testat că dansul ar putea fi cheia pentru a rămâne tineri.

loading...

Add comment