Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Spania a devenit oficial cea mai sănătoasă țară din lume

Spania a ajuns la vârful indicelui Bloomberg Healthiest Country, care clasifică 169 de economii în funcție de factorii care contribuie la sănătatea globală. Spania s-a clasat în clasament în ediția din 2019, ridicându-se de la locul șase avut anterior, în anul 2017, pe locul 1, învingând chiar și Italia.Patru națiuni europene au fost printre primele 10: Islanda (locul 3), Elveția (locul 5), Suedia (locul 6) și Norvegia (locul 9).

Indicele claselor a fost bazat pe variabile, cum ar fi speranța de viață, impunând în același timp sancțiuni asupra riscurilor cum ar fi consumul de tutun și obezitatea.De asemenea, se iau în considerare factorii de mediu, inclusiv accesul la apă curată și salubritate.Spania are cea mai mare speranță de viață la naștere în rândul țărilor Uniunii Europene și se așteaptă să depășească Japonia până în 2040 pentru a deveni țara cu cea mai mare durată de viață în lume.

Dieta mediteraneană este parțial responsabilă de clasamentul înalt al Spaniei. Cercetătorii spun că obiceiurile alimentare pot oferi indicii privind nivelurile de sănătate de care se bucură Spania și Italia, deoarece o dietă mediteraneană, suplimentată cu ulei de măsline extra virgin sau nuci, a avut o rată mai mică de evenimente cardiovasculare majore decât cele alocate unei diete cu conținut redus de grăsimi, ” Potrivit unui studiu condus de Universitatea de Medicina din Navarra. Dar excelentul Serviciu Național de Sănătate al Spaniei a fost creditat cu plasarea Spaniei în top.

„Îngrijirea primară este în mod esențial asigurată de furnizori publici, medici de familie specializați și personal medical, care oferă servicii de prevenire copiilor, femeilor și pacienților vârstnici și îngrijirii acute și cronice”, potrivit Observatorului European pentru Sisteme și Politici Publice 2018 revizuirea Spaniei , observand un declin in ultimele decenii in boli cardiovasculare si de decese cauzate de cancer, a remarcat Bloomberg in raport.

Ar trebui să ne adaptăm și noi la o dietă „spaniolă”, care ne va aduce numai beneficii sănătății noastre.

loading...

Add comment