Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 Lucruri misterioase care se apar în timpul somnului

Noaptea ne-ar plăcea să dormim liniștiti și să ne refacem energia pentru a doua zi. Cu toate acestea, este dificil să găsiți o persoană care nu a întâmpinat niciodată senzații ciudate și neplăcute în timpul somnului.În continuare am decis să vorbim despre astfel de experiențe, care rămân un mister pentru știință până în prezent.

Paralizie in somn.


Persoana se trezește noaptea și nu se poate mișca. Adăugat la acest lucru sunt halucinații înfricoșătoare și un sentiment că există altcineva în cameră. În antichitate, această stare a fost asociată cu răul spiritelor rele. În mod normal, când adormim, suntem paralizați, astfel încât să nu devenim somnambuli. Cu paralizia somnului, muschii noștri „se opresc” atunci când creierul este treaz.Aproximativ 7% din populație a prezentat paralizie de somn cel puțin o dată. Se spune că este mai probabil să apară atunci când dormi pe spate.

Halucinații halucinogene.


Apar atunci când o persoană este pe punctul de a dormi, dar este încă trează, vede imagini ciudate înaintea ochilor săi. Adesea, acestea sunt fețe înfricoșătoare și creaturi fantastice.Acesta este unul dintre câteva tipuri de halucinații pe care oamenii sănătoși din punct de vedere mental pot avea.Copiii le au mai des.Astfel de halucinații se pot datora stresului sau pur și simplu unei imaginații bune. Ele pot apărea, de asemenea, dacă vă duceți la culcare beat.

Vorbit în somn.


De obicei, persoana care vorbește în somn nu are nicio idee despre asta a doua zi.Această condiție nu este absolut periculoasă din punct de vedere psihologic, deși o persoană cu o astfel de problemă poate să-și facă griji în privința eliminării secretelor.Bărbații și copiii sunt mai predispuși la aceasta, iar motivul este stresul. Psihicul persoanei încearcă să reziste la ceea ce nu este de acord cu el în realitate.

Un vis cu continuare.


Persoana vede un vis, apoi se trezește, dar lucrurile ciudate continuă să i se întâmple. Se pare că doar visează că s-a trezit. Acest lucru a fost explorat în filmul Inception . După succesul filmului, mulți oameni au raportat că au experimentat acest fenomen. Știința oficială nu poate explica de ce se întâmplă acest lucru.

Somnambulism.


Această stare este opusul paraliziei somnului – conștiința este adormită, dar nu apare paralizia musculară. În somnul lor, oamenii pot merge, curăța sau chiar părăsi casa, care este adesea foarte periculoasă. Dimineața, nu-și amintesc nimic.Somnambulismul apare în aproximativ 4.6-10.3% din populație.Cauza este încă necunoscută, la fel ca și metodele de tratament.

Apnee în somn.


Apneea de somn este o oprire brusca a respiratiei intr-un vis. Persoana se trezește ca rezultat. Calitatea somnului scade, creierul suferă de înfometare la oxigen și devine dificil de a obține suficient somn. Presiunea arterială fluctuează și în timpul unui atac, ceea ce poate provoca probleme cardiace.În timpul somnului, mușchii faringi se relaxează, ceea ce uneori duce la blocarea căilor respiratorii. Obezitatea, fumatul și vârsta înaintată măresc riscul.

Căderea în gol.


Câteodată simțim că am fost aruncați pe patul nostru de sus. Ne foim și ne trezim. Uneori înainte de asta, visăm că zboarăm sau cădem și cădem – un sentiment destul de neplăcut.Somnul este similar cu cel de moarte – bătăile inimii și respirația încetinesc, tonusul muscular este redus. Creierul „se înspăimânta”, percepe acest lucru ca o adevărată moarte și verifică dacă persoana este în viață, trimițând impulsuri mușchilor.

Experiența în afara corpului.


Acesta este un fenomen neuropsihologic în timpul căruia o persoană, jumătate adormită și jumătate treaz, se vede dintr-un loc în afara corpului său. Pentru misti și ocultiști, aceasta confirmă existența sufletului.Fenomenul este foarte greu de studiat. În timp ce oamenii de știință știu că există iluzia ieșirii din corp, nu este clar cum funcționează și de ce apare. De asemenea, nu este clar cum să facem acest lucru.

loading...

Add comment