Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un medic din Satu Mare le cere pacienților să nu-i mai ofere „atenții”. „Nu mă mai jigniți.Dumnezeu mi-a dat mereu mai mult înapoi.El știe de ce.”

Într-o lume în care relația medic-pacient este fundamentală pentru asigurarea unor servicii de sănătate de calitate, comportamentul și etica profesională a medicilor joacă un rol esențial. Dr. Cristian Costea, specialist în gastroenterologie la Spitalul Județean din Satu Mare, a făcut o apel către pacienții săi, rugându-i cu politețe să renunțe la gesturi de recunoaștere materială și să nu mai vină cu atenții la el.

Dr. Cristian Costea, cu o bogată experiență în domeniul gastroenterologiei și o reputație excelentă în comunitatea medicală, a dorit să sublinieze importanța unei relații profesionale și respectuoase între medici și pacienți. Într-o postare pe rețelele de socializare, el a subliniat că gesturile de recunoaștere materială, precum darurile sau atențiile aduse de pacienți, nu sunt necesare și pot compromite etica medicală.

Medicii trebuie să fie motivați de dorința de a ajuta pacienții și de a oferi cea mai bună îngrijire posibilă, indiferent de eventualele atenții sau cadouri. Relația medic-pacient trebuie să fie una bazată pe încredere, profesionalism și respect reciproc, iar atențiile nu ar trebui să influențeze această relație.

„AM CONȘTIINȚA și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă!Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult ca să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toți! Știu ce înseamnă să nu ai(chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la Clinica privată și nu vi le pun să le plătiți nu trebuie să vă simțiți datori… spuneți un “Mulțumesc” și îmi este suficient… Dumnezeu mi -a dat întotdeauna mai mult înapoi… El știe de ce!!” Acesta a fost un fragment din postarea dr.Cristian Costea pe rețelele de socializare marti, 29 noiembrie.

Apelul făcut de Dr. Cristian Costea este un îndemn la respectarea eticii medicale și la menținerea relației medic-pacient pe temeiuri solide de încredere și profesionalism. Pacienții pot arăta recunoașterea și mulțumirea lor printr-un simplu „mulțumesc” și printr-un comportament respectuos. În acest fel, se poate contribui la o îngrijire medicală de înaltă calitate și la o relație pozitivă și sănătoasă între pacienți și medici.

loading...

Add comment