Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
Anda-Naciu

Anda Naciu, medic român din Italia a câștigat premiul pentru cea mai bună lucrare de doctorat

Premiul a fost acordat pentru: „Aplicații tehnologice noi pentru managementul bolilor endocrine” medicului român Anda Mihaela Naciu, cercetător la Universitatea Campus Bio-Medico din Roma, Italia. Câștigătorul va primi 800 de franci elvețieni și un certificat.

Comitetul de premiere a ținut să felicite câștigătoarea pentru realizările ei, deoarece aceasta a realizat o teză cu potențial academic ridicat.Totodată, pe această cale mulțumește tuturor grupurilor de cercetare nominalizate pentru contribuțiile lor la asistența medicală și Comitetului de acordare pentru vot și organizarea acestui premiu.

Anda Mihaela Naciu în vârstă de 32 de ani, este stabilită în Italia și lucrează în prezent la Unitatea de Endocrinologie și Diabet, Universitatea Campus Bio-Medico din Roma ca medic.Anda face cercetări în metabolismul calciului, boli ale paratiroidei și tiroidiene și diabet.Anda a studiat medicina la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanța și ulterior a început pregatirea în rezidenţiat în specialitatea “Diabet zaharat, nutriţie şi boli de metabolism” în cadrul Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din București.În timpul rezidențiatului a efectuat o mare parte din stagiile prevăzute în programă în cadrul Departamentului de Endocrinologie şi Diabet din Universitatea Campus Bio-Medico din Roma.Părinții ei au fost cei care au sprijinit-o mereu și au crezut în ea, ambii fiind plecați în Italia la muncă.

Întrebată dacă vrea să se întoarcă în România, Anda Naciu a spus că viața ei atât personală, cât și profesională este acum în Italia și că nu intenționează în viitorul apropiat să se întoarcă în țară.Anda și-a construit acolo o carieră și o viață frumoasă.Ea spune că s-a integrat ușor în Italia și că a fost primită cu brațele deschise.

Din păcate, tot mai mulți tineri din România încep să-și construiască un viitor departe de țara natală.România îi scapă printre degete pe astfel de tineri.Și motivul este simplu.Tinerii români aleg în număr tot mai mare să studieze la facultățile din străinătate, deoarece acestea le oferă mult mai multe posibilități și informații avansate, care îi ajută să-și găsească un loc de muncă stabil.Tot mai multe state oferă studii superioare de înaltă calitate, dar şi burse sau împrumuturi pentru tinerii care nu au posibilităţi, de aceea studiul în străinătate a devenit un vis mai accesibil pentru tinerii români.

loading...

Add comment