Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Satul în care soarele răsare de două ori, magnet pentru turiștii din țară și nu numai. Cunoscutul jurnalist Alex Dima, fascinat de Rimetea

Rimetea este unul dintre acele locuri speciale la care te-ai întoarce din nou, fie că este pentru peisajul uluitor al Munților Trascau, pentru a admira bogatul patrimoniu arhitectural, pentru a te bucura de calmul copleșitor sau pur și simplu pentru a te relaxa câteva zile, departe de viață nebună a marilor orașe.Se spune că Rimetea este locul în care soarele răsare de două ori. Şi asta pentru că Piatra Secuiului, care străjuieşte localitatea, este atât de aproape şi atât de înaltă, încât chiar şi după ce răsare soarele dimineaţa, satul este încă în umbră, deşi afară e lumină.

Cunoscut pentru casele sale tradiționale albe cu ferestre verzi, Rimetea este una dintre cele mai bine conservate și mai frumoase atracții rurale din România. Este și primul sat din țară care a primit premiul „Europa Nostra” pentru conservarea cu succes a patrimoniului său arhitectonic.Cunoscută sub numele de Torocko în maghiară și Eeisenburg în germană, Rimetea a fost locuită de mai bine de opt secole. A fost menționat pentru prima dată într-un document scris în a doua parte a secolului al XIII-lea, deși a fost populat încă din perioada romană. Rimetea a fost timp de sute de ani un centru important al mineritului și al fierarilor, fiind martor atât al vremurilor prospere ca oraș comercial, cât și al decăderii ca simplu sat medieval.

Bucurându-se de o locație magnifică în Munții Trascau, înconjurat de vârfuri de peste 1.000 de metri care creează iluzia soarelui care răsare de două ori pe zi, satul este destinația perfectă pentru o vacanță de aventură. De la alpinism și parapanta până la drumeții ușoare de la Rimetea la Piatra Secuiului și cetatea Colțești, Rimetea are ceva uimitor de oferit chiar dacă căutați un pic de adrenalină.

Jurnalistul și prezentatorul emisiunii „România te iubesc”, Alex Dima, a vizitat localitatea Rimetea, de care a rămas foarte plăcut impresionat.Cunoscută pentru Piatra Secuiului care domină peisajul din jurul așezării, el spune pe pagina sa de socializare că o oprire pentru concediul de vară în aceasta locație nu putea fi exclusă de pe lista lui.

Satul se află la mai puțin de 50 km de Alba Iulia și 60 km de Cluj-Napoca, ambele destinații minunate de weekend.Salvați o zi pentru un itinerar de aventură în Cheile Rimetului, situat la 50 km distanță, sau pentru alpinism în Cheile Valisoarei din apropiere.

loading...

Add comment