Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
muzeu

Complexul Național Muzeal „Astra” din Sibiu, al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Situat în inima Transilvaniei, este o adevărată comoară a patrimoniului cultural românesc.

Complexul Național Muzeal „Astra” din Sibiu, cunoscut și sub numele de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, este o adevărată comoară a patrimoniului cultural românesc și al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Situat în inima Transilvaniei, acest muzeu unic oferă vizitatorilor o călătorie fascinantă în timp, explorând tradițiile și obiceiurile poporului român.

Înființat în 1905 și acoperind o suprafață de peste 96 de hectare, Complexul „Astra” găzduiește peste 400 de clădiri tradiționale din toate regiunile României. Acestea includ case țărănești, ateliere de meșteșugari, mori de apă și de vânt, prese de ulei, școli și biserici, toate adunate și reconstruite cu grijă în acest cadru pitoresc.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale muzeului este autenticitatea sa. Fiecare clădire, fiecare obiect expus, fiecare detaliu al peisajului a fost conceput pentru a reflecta cu fidelitate viața rurală românească. Vizitatorii pot vedea cum arătau casele țărănești în secolele trecute, pot învăța despre meșteșugurile tradiționale și pot descoperi obiceiurile și tradițiile care au modelat identitatea culturală a României.

Complexul „Astra” nu este doar un muzeu, ci și un centru viu de cultură și educație. Aici se organizează ateliere de meșteșuguri, spectacole folclorice, târguri tradiționale și alte evenimente culturale care aduc la viață patrimoniul cultural românesc. De asemenea, muzeul joacă un rol important în conservarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale, oferind meșteșugarilor un spațiu unde își pot prezenta și vinde creațiile.

Pe lângă clădirile sale istorice, Complexul „Astra” este cunoscut și pentru frumusețea naturală a peisajului său. Situat pe malurile lacului Dumbrava, muzeul este înconjurat de păduri luxuriante și oferă o serie de trasee pitorești pentru plimbări și pescuit.

Complexul Național Muzeal „Astra” din Sibiu este mai mult decât un muzeu – este o fereastră spre trecutul României, un loc unde tradițiile și obiceiurile poporului român sunt păstrate vii și transmise generațiilor viitoare. Este un loc unde vizitatorii pot experimenta frumusețea și diversitatea culturii românești, într-un cadru natural.

loading...

Add comment