Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România ar putea construi 12 spitale in fiecare an cu banii pe care i-ar cheltui pentru pensiile speciale ale aleșilor locali

Cătălin Teniță, lider al Fondului pentru Democrație și specialist online, a făcut un calcul cu cât ne vor costa pensiile speciale pentru aleșii locali și a ajuns la o sumă de 172 de milioane de euro, pe care l-a postat pe o rețea de socializare. Această sumă va îngreuna bugetul and de an.Cu această sumă de bani, în România s-ar putea construi aproximativ 10-12 spitale anual sau exhivalentul a 400 de școli primare/gimnaziale construite de la zero în mediul rural.Vreo 3.500 de garsoniere/apartamente mici pentru cei cu probleme sociale grave sau echivalentul a salariilor și impozitelor pentru 15.000 de profesori și învățători.Și asta nu e tot, câte și mai câte am putea face în țara noastră cu 172 de milioane de euro an de an.Iar acești bani reprezintă doar banii care se pretind a se da primariilor și viceprimarilor.

S-a realizat un calcul, care a dus la suma respectivă de 172 de milioane de euro.Sunt 3.186 de localitati, fiecare cu un primar si un viceprimar. 41 de judete, fiecare cu un presedinte si un vicepresedinte de Consiliu. Inca 41 de viceprimari la resedintele de judet, deoarece sunt câte doi și inca 18 primari plus viceprimari la sectoare. S-a ajuns la un total de persoane în funcții administrative de 6.513 care ar beneficia de pensii speciale. Să spunem ca in fiecare localitate s-au succedat in ultimii 25 de ani 3 garnituri de primari/viceprimari in medie.Deci în total, 19.539 de persoane.Aceste persoane vor beneficia de pensii speciale.Dacă am estima o pensie specială medie de 3,500 de lei lunar, am ajunge la suma aproximativă de 172 de miliaone de euro.Deși, noi credem că vor fi mult mai mari de acest prag pe care noi l-am estimat.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a anunţat că în această săptămână ar putea fi adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru Codul Administrativ, după ce vineri proiectul a fost pus în dezbatere publică. Printre prevederile problematice sunt şi pensile speciale pentru aleşii locali, adică pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consilii şi vicepreşedinţi.Până în prezent, aceste pensii fiind declarate neconstituţionale de trei ori.

loading...

Add comment