Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
coji de usturoi

Nu mai arunca cojile de usturoi.Nu ai idee cât de folositoare sunt.

Cojile de usturoi sunt o parte a acestei plante care are și ea proprietăți benefice și poate fi folosită în diferite scopuri. Iată câteva moduri în care cojile de usturoi pot fi utile și cum puteți să le folosiți:

1.Fertilizator pentru plante.

Cojile de usturoi pot fi uscate și apoi măcinate într-un amestec fin, care poate fi folosit ca un fertilizator natural pentru plante. Ele conțin nutrienți precum azot, fosfor și potasiu, care sunt benefici pentru dezvoltarea plantelor.

2.Combaterea dăunătorilor în grădină.

Puteți folosi cojile de usturoi pentru a ține la distanță dăunătorii din grădină. Plantații sau grădinile pot fi presărate cu coji de usturoi zdrobite pentru a descuraja insectele sau animalele să se apropie.

3.Fertilizator pentru compost.

Cojile de usturoi pot fi adăugate la compostul din grădină. Ele se descompun treptat și contribuie la îmbogățirea compostului cu nutrienți esențiali.

4.Ameliorarea solului.

Datorită conținutului său de nutrienți, cojile de usturoi pot fi adăugate direct în sol pentru a îmbunătăți calitatea acestuia.

5.Prepararea unui insecticid natural.

Puteți prepara un insecticid natural amestecând cojile de usturoi cu apă. Lăsați-le să se infuzeze timp de câteva zile, apoi pulverizați soluția pe plante pentru a le proteja împotriva dăunătorilor.

6.Aditiv în hrana pentru păsări.

Cojile de usturoi pot fi măcinate și adăugate la hrana pentru păsări pentru a spori aportul de calciu al acestora, ceea ce este benefic pentru sănătatea ouălor păsărilor sau a altor animale de fermă.

7.Condiment sau arome în gătit.

Cojile de usturoi uscate pot fi folosite pentru a adăuga arome interesante în preparatele culinare. Ele pot fi măcinate și folosite ca un condiment sau pot fi adăugate la supe și ciorbe pentru a intensifica gustul.
Pentru a folosi cojile de usturoi în oricare dintre aceste moduri, trebuie să le zdrobiți sau să le măcinați în funcție de necesități. Asigurați-vă că cojile sunt curate și uscate înainte de a le folosi pentru a evita mucegaiul sau deteriorarea. Este important să țineți cont de calitățile lor naturale și să le folosiți în mod responsabil pentru a profita la maximum de beneficiile lor.

loading...

Add comment