Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Neurochirurgul Vlad Ciurea: “Nu dormiți cu telefonul la cap.”

Creierul uman are nevoie să fie stimulat şi odihnit pentru a funcţiona corespunzător, astfel că stările de oboseală şi anxietate, prin care tot mai multe persoane trec în ultimii ani, au drept cauză stresul, dar şi folosirea excesivă a tehnologiei.

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică, într-un interviu pentru Libertatea, metodele pentru stimularea şi odihnirea creierului.

”Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate. Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier.

Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

”Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

Duceţi telefonul mobil cât mai departe de locul unde dormiţi
Medicul recomandă să dormim fără telefonul mobil în apropiere. „Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.

Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curăţirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă”, a mai recomandat specialistul, potrivit sursei citate.

Sursa: https://www.exquis.ro/avetismentul-unui-medic-neurochirurg-nu-dormiti-cu-telefonul-la-cap/

loading...

Add comment