Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cei 9 magistrați CCR beneficiari de pensii speciale,au respins până acum de fiecare dată impozitarea acestora

Camera Deputaților a votat impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei.Legea prevede impozitarea tuturor pensiilor, inclusiv a magistraților, militarilor, polițiștilor, militarilor, diplomaților, etc.Pensiile cuprinse între 2.001 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, iar cele peste 7.000 de lei cu 85%, iar concret vor fi supuse impozitului propriu-zis doar acele părți din pensie care depășesc 2.000, respectiv 7.000 de lei, nu pensia în întregul ei.

„USR a depus un proiect acum 3 ani de zile pentru eliminarea pensiilor speciale. Am venit apoi cu un proiect de impozitare a pensiilor speciale. Pragul nostru era de 3.500 de lei, acum e 7.000 de lei, dar susținem principiul. Pensiile speciale sunt furt. Cei care și le-au luat, le-au luat că au avut suficientă influență prin PSD, PNL ca să își atragă aceste privilegii. E foarte bine că încercăm să renunțăm astăzi, că mai există și hopul Curții Constituționale, la pensiile speciale”, a declarat într-un comunicat de presă, Claudiu Năsui, deputat USR.

Toate categoriile de pensii speciale sunt impozitate începând cu acest proiect de lege. Nu mai există vreo categorie de pensie specială care să nu fie impozitată. Din punctul nostru de vedere, legea este constituțională. Dacă pensia magistratului, parlamentarului are o contribuție de peste 7.000 de lei până la acea cotă se aplică impozitul de 10%. Ai contribuit pentru 8.000 de lei, impozitul o să fie 10%. Am făcut o lege bună care să nu poată fi contestată. A fost o decizie politică și votul a fost în unanimitate” – Olguța Vasilescu, deputat USR

Pensiile speciale ale parlamentarilor nu urmează să fie cuprinse în acest proiect, deoarece este nevoie de un vot în plenul reunit al Parlamentului și nu de un vot în Camera Deputaților.

Pentru a intra în vigoare, legea va trebui să treacă și de controlul de constituționalitate. Cei nouă magistrați CCR, la rândul lor beneficiari ai unor pensii speciale, au respins până acum mai multe proiecte care au fost adoptate de Parlament și care desființau acest tip de venituri.Partidele PNL,PSD și USR au transmis până acum că sunt favorabile impozitării, însă propunerea se poate bloca la CCR, la fel ca până acum, deoarece judecătorii Curții vor fi și ei afectați de tăierile financiare.

loading...

Add comment