Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

JAPONIA: Ordinea și armonia se construiesc din bun-simț

Ordinea si armonia se construiesc din bun-simt. Iar bunul simt inseamna respect pentru tot ce se afla in jur. Exista un loc in lume unde bunul simt, respectul este intens practicat de aceea in Japonia media intarzierilor trenurilor pe an este de 7 secunde…de ce doar atat? Pentru ca este vorba de a respecta pe ceilalti.
Acolo unde onoarea, bunul-simt, respectul pentru ce exista în jur predomină, societatea se desfasoara armonios, in ordine si multumire iar aceste valori merita aparate. Dar acolo unde aceste virtuti lipsesc sau se pierd, se va instala haosul si distrugerea-dizarmonia.
Cei care permit manifestarea fara limite a celor fara de respect/bun simt/onoare doar permit haosului sa se extinda.

Se întâmplă în Japonia.

  1. Din clasa I pâna in a 6-a se predă o materie ”drumul despre bunul simț” in care elevii invața comportamentul civilizat și manierele de bun simț!
  2. Nu rămâne nici un elev repetent din clasa intâia până la clasa a 7-a, fiindca scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum invațamântul și stocarea informațiilor!
  3. Japonezii cu toate ca sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume,nu angajeaza femei de casa sau dadace pentru creșterea copiilor,parinții sunt primii raspunzatori de educația copiilor!
  4. Elevii japonezii, zilnic și timp de 15 minute fac curat in școlile lor impreuna cu educatori,invațatori și profesori,lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curațenie și igiena!!
  5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spala dinții dupa ce mananca și in acest mod invața de mic cum să se pastreze igienic!
  6. Profesorii iau masa cu 30 de minute inaintea elevilor,ca să fie siguri ca mancarea este buna și nu este alterata,fiindca elevul este considerat viitorul țarii și trebuie protejat !!
  7. Gunoierul in Japonia este cunoscut sub numele de ”inginer sanitar” și are un salariu de 5000 până la 8000$. Pentru a ocupa acest post candidatul trebuie să treaca proba scrisa și orala!
  8. Este interzisa utilizarea mobilului in trenuri,restaurante și locurile publice cu spații inchise și mobilul trebuie setat pe modul ”bun simț” care la ei este foarte important!
  9. Daca te duci la un restaurant cu bufet suedez vei vedea ca fiecare pune in farfuria lui, atât cât ii trebuie, nu fac risipa, nici nu lasa resturi de mancare in farfurii!
  10. Media de intarziere la trenuri pe an este de 7 secunde!!

Sursa: www.oficialmedia.com

loading...

Add comment