Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
calugar-medic

Presa se face că nu vede. Acest călugăr medic oferă tratament gratis la mânăstire! Tot respectul pentru el!

Părintele Pavel Mincă, medicul care face parte din obștea Mănăstirii Turnu și oferă consultații gratuite la mănăstire, dar este și voluntar al Spitalului Municipal de Urgenţă din Bucureşti şi asistent universitar pentru studenţii medicinişti de la UMF București.

Ajuns la mănăstire, părintele a început să studieze medicina la îndemnul starețului mănăstirii Turnu.Părintele Valentin, stareț la mănăstirea Turnu, îi este ghid de atunci. L-a luat, l-a îndrumat și ascultat, apoi împreună au reînviat mănăstirea de la Turnu.Lăcașul de cult, ctitorit de Costantin Brâncoveanu, fusese transformată de comuniști în ruină, dar cei doi împreună au reușit să readucă la viață acest loc sfânt.Ba mai mult, au construit un centru socio-medical „Sfântul Dorotei” – Mânăstirea Turnu, numit familiar „Clinica de la Turnu”.

La cabinetul din cadrul Centrului socio-medical „Sfântul Dorotei” de la Mănăstirea prahoveană Turnu, părintele asigură: ecografie generală, ecocardiografie, EKG, consult de medicină internă.În cadrul cabinetului de medicină internă, consultațiile și investigațiile sunt gratuite, în baza unei programări.Ca medic, se loveşte de multe ori de lipsuri, dar face tot posibilul să ajute oamenii, ba chiar a achiziționat un ecograf din bani proprii.Parintele Pavel viseaza acum sa amenajeze si un cabinet de pediatrie.

De astfel de oameni avem cât mai mult nevoie în țara noastră, însă sunt tot mai puțini.Și chiar dacă sunt, mulți dintre aceștia nici măcar nu sunt cunoscuți, pentru că nu îi promovează nimeni.

loading...

Add comment