Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
nicolas

Nicolas Cazacu, băiatul care la doar 8 ani a cucerit medalia de aur la ediția a XX a Campionatelor Uniunii Europene la șah, desfășurată în Republica Cehă.

Nicolas Cazacu la vârsta de 8 ani, a cucerit medalia de aur la categoria de vârstă U8 a ediției a XX-a a Campionatelor Uniunii Europene la șah, desfășurată la Pec pod Snezkou, Republica Cehă.Micul geniu , întâlnire istorică pe tabla de șah cu legendarul Garry Kasparov. Nicolas a participat la Campionatului Uniunii Europene de Șah în Cehia, împreună cu alţi 107 concurenţi. Timp de nouă zile, a jucat cu cei mai buni adversari de vârsta lui, din ţările europene. A obţinut în total opt victorii şi două remize, care l-au urcat pe primul loc.

Tânărul Nicolas are o inteligență care uimește lumea. Iustin Nicolas Cazacu este campion mondial și european la șah.

În luna aprilie 2023, Iustin Nicolas a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale de șah pentru copii și juniori, desfășurate la Eforie Nord. Asta după ce, în august 2022, a venit victorios de la Campionatul Uniunii Europene de șah în Cehia.

Acum se pregătește pentru o uriașă provocare.În luna Mai Nicolas a fost invitat la București, pentru a participa la simultanul dat de legenda șahului, multiplul campion mondial Garry Kasparov.

Micul şahist se antrenează de la patru ani şi vrea să devină cel mai bun jucător din lume.Mama și bunicii sunt originari din Satul Bobulești, comuna Ștefănești, județul Botoșani.

loading...

Add comment