Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pe el cine îl promovează? Filip Jianu, copilul minune al tenisului românesc.E în semifinale la Australian Open

Probabil că mulți dintre noi nici măcar nu am auzit de Filip Jianu, tânărul care este în semifinalele competiției de juniori la Australian Open. Tânărul în vărstă de 17 ani, a câștigat în fața americanului Cannon Kingsley, trei seturi, 7-6-, 4-6, 6-2. În semifinale se va confrunta mai departe cu Jiri Lehecka, din Cehia și Emilio Nava din Statele Unite ale Americii.Născut în București,tânărul a fost cel mai sus pe locul 1.097 ATP, în decembrie 2018, iar în carieră a câștigat, conform statisticii ATP, 3.410 de dolari.

El provine dintr-o familie simplă de economiști și nu-și permite să-și plătească un antrenor personal care i-a cerut 2000 de euro pe luna. El povestește că alți juniori de vărsta lui, au la dispoziție tot ce au nevoie pe perioada turneului și au bugete de aproximativ 200.000 de euro. Însă, pe lângă toate acestea, el este foarte competitiv și inteligent.Este primul român care ajunge în semifinalele de juniori la Australian Open în ultimii 16 ani.În 2003, tot un român, Florin Mergea a reușit să aibă o performanță similară la Melbourne.

Filip Jianu este elev de 10 pe linie, la Liceul „Emil Racoviță”. El s-a făcut remarcat la vărsta de 4 ani jumate, când a avut primul contract cu celebritatea. A apărut într-o reclamă Tv și s-a făcut remarcat prin replica „Zboară, puiule, zboară”.

 

loading...

Add comment