Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
franta

În Franța, ședintele la psiholog au devenit gratuite pentru toți cetățenii țării

Cetăţenii francezi vor avea costurile sesiunilor de terapie acoperite de guvern începând cu anul 2022.Sondaje recente realizat de guvernul francez au constatat că a crescut numărul de adulți cu niveluri ridicate de anxietate și depresie.Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că guvernul va acoperi costurile ședințelor de terapie pentru orice cetățean, pentru a aborda problemele de sănătate mintală.

„Sănătatea mintală este o problemă majoră care este insuficient abordată în țara noastră”, a spus Macron la o conferință pentru profesioniștii în psihologie. Președintele a spus că vede noua măsură ca o modalitate de a răspunde unei „cereri istorice” de terapie și de a ajuta cetățenii a căror sănătate mintală suferă „cât mai curând posibil”.

Emanuel Macron a spus că nu este destinat oricui își permite deja terapie, nici psihologilor care taxează deja cu mult peste aceste tarife. Mai degrabă, a subliniat el, politica este menită să ajute furnizorii de sănătate mintală care în prezent nu își câștigă un trai decent și pacienții care nu își pot permite vizite de terapie decât dacă prețurile sunt reglementate.

În zilele noastre tot mai multe persoane au probleme și apelează la psihoterapie.Lucrul cu un psiholog, terapeut sau consilier într-o relație terapeutică vă oferă ocazia de a vă explora gândurile, sentimentele și tiparele de comportament. De asemenea, vă poate ajuta să învățați noi abilități și tehnici de coping pentru a gestiona mai bine factorii de stres zilnic și simptomele asociate cu diagnosticul dumneavoastră.Un beneficiu extraordinar al terapiei este că nu numai că te ajută să te înțelegi mai bine, dar te ajută să-i înțelegi pe alții. Când păstrăm gândurile negative fără a le procesa, ele devin înrădăcinate, astfel încât să vedem lumea prin acea lentilă – și facem o mulțime de presupuneri care pot fi sau nu adevărate. În cazul utilizării terapiei ca instrument pentru a ajuta la procesarea evenimentelor dificile de viață, terapia merită cu siguranță. Acest lucru se datorează faptului că alegerea de a nu merge la terapie după ce ai suferit o pierdere sau un eveniment traumatic ar putea însemna un prejudiciu serios pentru starea ta mentală.

Cu toate acestea, Franța va începe să ajungă din urmă pe unii dintre colegii săi, cum ar fi Marea Britanie și Germania, luând măsuri pentru a aborda ceea ce a fost descris drept o criză globală de sănătate mintală.

loading...

Add comment