Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sabrina-voinea

Românca care impresionează lumea la doar 15 ani. Gimnasta Sabrina Voinea a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha.

Pentru cei care nu o cunosc încă sau nu au auzit de românca noastră, Sabrina Voinea este o tânără gimnastă campioană. Ea ste antrenată de mama ei, fosta gimnastă olimpică Camelia Voinea.În anul 2022 a luat aurul la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori și argint în finala pe echipe și bronz la sol.Iar acum în 2023, vine cu o dublă realizare, reușind să obțină 2 medalii de aur la bârnă și sol la Cupa Mondiala de la Doha.

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a obţinut, medalia de aur şi în finală la sol, iar Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5 la paralele, la Cupa Mondială de la Doha.În finală la sol, gimnasta tricoloră a fost notată cu 13.600, iar pe podium au mai urcat Chiaki Hatakeda (Japonia, 12.900) şi Breanna Scott (Australia, 12.800).În aceeași zi, Sabrina a fost notată cu 13.766 la bârnă, pentru medalia de aur, iar vineri, în prima zi a finalelor pe aparate s-a clasat pe locul 5 la sărituri (13.016).

Sabrina, fiica Cameliei Voinea, a intrat în istoria României la doar 15 ani.Ea este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România.Mama ei, Camelia Voinea este o gimnastă de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea competițională, laureată cu argint olimpic la Seul 1988.

loading...

Add comment